Pozdrav ekipa. Vidim da nisam jedini sa mreznim problemima na win 10 nakon zadnjeg updata. Imamo 4 kompa u mrezi, moj je "glavni" jer je na njemu printer koji je sharan. Sreca u nesreci je sto svi vide moj komp ali zato moj komp ne vidi sve i ostali se bas ne vide medjusobno. Probao sam razne kombinacije, sve sam ukljucio, pratio sve moguce fixeve ali nista ne radi za stalno. Recimo kad hocu pristupit jednom kompu preko file explorera(network sa lijeve strane) dobijem poruku error 0x80070035. Ista stvar ako u address baru upisem ime kompa. I onda ga "trazi", zelena crta ispunjava adresbar po par minuta i štanga. I onda magično na nakon nekog vremena opet probam i sve šljaka !!!!! Mojoj sreći nema kraja

Pohvalim se šefu, šefe mreža radi kako bi I trebala, oću pokazat kad ono opet 0 bodova, WTF, koji k.... u nevjerici sam, neznam vise sta bi, nemam ideje. Mreza malo radi malo ne..... I to je sad generalno crkla nakon zadnjeg update
Podesio sam na svim kompovima fiksne IP adrese, ukljucio sve servise vezane za mrezu, pass protection sharing je na off, NetBIOS je enable...
Ne razumijem cemu toliko kompliciranje za obicnu home/private mrezu, ako svima sve omogucim to mora raditi. Napomena, nemamo nikakve dodatne zastite, sve je original sto dolazi sa win 10 home, njihov firewall I defender.
Najvise me muce ti duhovi, malo radi malo ne, kao da se nesto upali, neki servis, pa se ugasi ako se ne koristi neko vrijeme, neznam stio bi to moglo biti, jel ima tko kakvu ideju?