Tema: Automobili
View Single Post
Staro 11.06.2018., 13:47   #36874
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Trebam pomoć oko izbora kvalitetnog 5W-40 motornog ulja za Hondu Jazz 2005-2008 ( l13A1 1.3l, 82 KS motor ):

Do sada smo izbor ulja prepuštali serviserima i u motoru je bilo svega:
Originalno Hondino ulje prve 3g, nakon toga Castrolov Magnatec, ne sjećam se ..., kod zadnje promjene Totalov Quartz u ovlaštenom Citroen servisu.

Ovaj put gledam sam kupiti kvalitetno ulje i filter i u servisu samo obaviti zamjenu, ali što više čitam recenzije po netu, manje znam koje ulje odabrati.

Auto se većinu vremena od cca 16K km godišnje vozi na kraćim relacijama, ali 1-2 puta mjesečno se ide autoputom, gdje stari "razradi" motor na visokim okretajima.

Ponudu gledam na Mall.hr i suzio sam izbor na Castrol Magnatec i Shell Helix Ultra. Za Castrol Magnatec u nekim recenzijama navode da je polusintetičko ulje što nebi trebalo biti istina, dok za Shell Helix Ultra nalazim oprečne recenzije. Nekima je prvi izbor, drugi pišu da je smeće u klasi ulja low budget brandova.

S obzirom da se ne radi o nekoj sporckoj makini i da je motor sretno vrtio sa jeftinim Totalovim uljem, nebi pretjerivao sa premium uljima, ali opet, da se ne zeznem jer 10 Eura razlike u cijeni na 4l je ništa kroz godinu dana.
Doom je offline   Reply With Quote