View Single Post
Staro 10.06.2018., 10:47   #5140
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Čovjek godinama teži zaštiti mobitela na sve moguće načine. Nakon što mi se potrošila zaliha Nillkin stakala, primoran sam bio naručit pred mjesec ipo neka stakla sa eBaya. Nillkin je jedan komad 60 kuna što sam naravno odjebo, a lokalni reselleri traže po 50-70 kuna za noname stakla.

Rekoh, zajebi. Nakon istraživanja i čitanja komentara po ebayu, nakon 8 i pol minuta pala je odluka na nekog sasvim random lika: 10 komada - 7 USD. Rekoh za 5 banki, ko ga jebe.

Evo ga link

Kad sam prvi puta naručio nekakvo takvo generičko staklo svom ćaći za Moto G3, to je bio kriminal. Hrapavo, jadno, packavo... i nisam ništa bolje očekivao ni od ovoga.

A onda, jučer je stiglo. Putovalo mjesec i pol dana, već sam zaboravio na nj. Svih 10 komada došlo cijelo, fino upakirano u neki stiropor. I sad kreće poćedura instalacije (bez skidanja majce i goli zbog pasa u kupaonici) nego onako, bolimekuracmod... koristio onaj sticker za skidanje dust partikla sa šajbne, ugodno iznenađen kako to fino radi.

Skinem Nillkin i idem stavljat ovaj kad iznenađenje. Staklo malo deblje i ŠIRE. Fino od ruba do ruba ravnog dijela pokriva. Na krajevima 0,5 mm debela crta zraka ali ko ga jebe, vidim da se ne širi dalje. Glatko staklo, fino kao i Nillkin. Nillkin malo savitljiviji i mekši, ali packaju se jednako. I ovo je nešto deblje no sa fino zaobljenim rubom.

Nije sad to neko idealno staklo, rekao bi sve je to isti klinac, ali je šire od Nillkina, što je plus. I prst mi nikako više ne zapinje za rub stakla kao što je zapinjalo na Nillkinu.

Evo i izmjere stakla:

Nilkin: 60 mm

Čang Šlang Džirlo: 64+ mm

Međusobni odnošaj:

Kako izgleda na mobitelu mogu postaviti kasnije kad mi se napuni baterija na diđitalcu
Citiraj:
Autor Drug Brko Pregled postova
Evo ga druže, fotkano sa Moto G4

Evo ako nekoga zanima, reklama za ovo staklo:

I dalje je isto kako izgleda ovdje na slikama. Niti se zavukla prašina u ovo bijelo gdje nema kontakta, niti se staklo oćohalo, niti se počelo odljepljivati.

Kako sam nabavku novog mobitela odgodio za "kad mi S7 rikne", imam još 9 ovakvih šajbi pa sam miran.

Drkario sam po S8, drkario sam po S9+, drkario sam po ostalim konkurentnim uređajima i došo do zaključka - isti qrac samo drugo pakiranje tako da ćemo se S7 i ja družiti još neko vrijeme (a i fond za mobitel ošo na monitor )

Počeo sam koristiti Samsung Cloud za kontakte i neke dokumente (slike i multimediju ne jer to syncam sa kompom) i isto mi se sviđa. Oreo nakon mjesec dana, isto nemam nikakvih zamjerki, sve uredno radi. Baterija i dalje drži jedan dan sigurno kad ga rokam u području slabijeg 4G signala. Na WiFi potegne i dalje 2 dana.

Garancija ističe za 6 dana, a onda bi mogo i Knox okinuti. Jel ima što vrijedno spomena u kuhanim ROM-ovima, ispao sam iz tog štosa još od HTC Desirea tamo davno 2013
Brko je offline   Reply With Quote