Citiraj:
Autor Pupo
Brkate stvari, a niste još ništa dokazali već tumačite zakon kako vam odgovara i držite se toga
EOD od mene po ovom pitanju, al bilo bi mi drago da se potrudiš i pošalješ mail u servis i inspektoratu na tumačenje zakona pa da me razuvjerite, jer bi tako mnogi forumaši bili u plusu. Ovo što mi raspravljamo je sve rekla kazala.
...
Lol, šta si neki pubertetlija pa te pale te fore moj je tata jači od tvog?  Niste dokazali apsolutno ništa osim da tumačite dijelove zakona kako vam paše, ovisno o slučaju. Kažem još jednom, pošaljite mail inspektoratu i servisu da se izjasne pa stavite ovdje. Meni će prvom biti drago da sam u krivu 
|
Kao što sam rekao, dugo im treba za tumačenje zakona.
Ovo je bilo moje pitanje:
Citiraj:
Poštovani,
u servisu je na laptopu zamijenjen unutar jamstvenog roka pokvareni hard disk novim.
Zanima me da li jamstvo na zamijenjeni hard disk traje do isteka original jamstva ili na njega vrijedi jamstvo ispočetka temeljem Zakona o obveznim odnosima 425., stavak 3.
"Produljenje jamstvenog roka
Članak 425.
(1) U slučaju manjeg popravka jamstveni rok se produljuje onoliko koliko je kupac bio lišen uporabe stvari.
(2) Međutim, kad je zbog neispravnosti stvari izvršena njezina zamjena ili njezin bitni popravak, jamstveni rok počinje teći ponovno od zamjene, odnosno od vraćanja popravljene stvari.
(3) Ako je zamijenjen ili bitno popravljen samo neki dio stvari, jamstveni rok počinje teći ponovno samo za taj dio.
"
Zahvaljujem.
Srdačan pozdrav,
|
A ovo je odgovor:
https://imgur.com/a/2AaQyCL
Mislim da je sve jasno i nedvosmisleno su rekli da ili dio ima novo jamstvo ili cijeli laptop. Nema treće opcije da traje original jamstvo ili neki kraći rok na zamjenski dio.
Jedino što ostaje siva zona je kada se smatra da je popravljen bitniji dio za novo jamstvo na cijeli proizvod, no u ovom slučaju to niti nije bio slučaj.
Zamijenjeni dio (hard disk) ima jamstvo ispočetka u trajanju original jamstva.