View Single Post
Staro 07.06.2018., 18:22   #41
bixsy the king
Premium

bixsy the king's Avatar

Datum registracije: Nov 2009
Citiraj:
Autor silver_tip Pregled postova
Vrlo nejasna situacija. Zasto nisi slikao ? Kakav zid ? Zgrada, kuca ?

Koliko sam ja to sebi predocio ti antenu ne mozes okrenuti ljevo ili desno radi nekakvog zida tj. fali ti kut od 20 stupnjeva da antena gleda u zeljeni smjer i naravno u taj zid ?

Dakle kakav je zid u pitanju jer ako je to primjerice zgradurina onda i da skratis antenu tj. zamjenis sa kracom vrlo je upitno da bi dobio ista bolje kroz zid nego pokraj zida.
U pravu si da sam trebao poslikati,ali bilo mi malo nezgodno zbog bebača da ne otvaram prozore i naginjem za sliku mog problema. No potpuno si dobro shvatio za taj kut zakretanja antene,a još bolje potvrdio da je upitno dobiti bolji signal kroz zid. Evo mučio se danas dobrih 2 sata da bih dobio sljedeće:

MUX A (HRT1-HRT2-NOVA-RTL) jačina signala varira 71-85
MUX B (HRT3-HRT4-RTL2-DOMA) jačina signala varira 71-78
MUX D (KOCKICA-CMC-SPTV-SBTV-PLAVA TV) jačina signala varira 65-71 s tim da nebitna zadnja 3 kanala u zagradi imaju varijaciju signala 71-78

Svih tih 13 programa imam u boravku na tv koji je spojen na malu riblju kost...jačina signala svih programa 100% i ne varira nikad jer je usmjerena tip top i bez ikakvih prepreka.

A u ovoj spavaćoj sobi situacija je drugačija...sjeverna strana,puno vjetra,kiše,snijega zimi i loša pozicija za usmjeravanje. Nisam ništa dobio kad sam je usmjerio identično pravcu ove druge koji drži 100% jer očigledno zid smeta. Jedino što mi pada na pamet da spojim još jednu antenu pa napravim 2 smjera...jedan za mux A/B i drugi za mux D. Dobijem jačinu signala za mux A/B 93%,ali mux D pada u vodu i obratno. Jbg zid zid! Navjerojatnije on uzima svoj danak.
bixsy the king je offline   Reply With Quote