Citiraj:
Autor Polip
Slažem se, ne treba škrtariti, nego omogućiti kvalitetno rješenje. Testirao sam mobitelom signal i brzine download-a nisu nešto, 10-ak MBpsa na bazenu te 7-8 Mbpsa unutar kuće.
|
Citiraj:
Autor Matta
Ako se 10tak ljudi skupi na bazenu, okači na jeftinjava b/g AP i krene jubito i ostale gluposti, zblesirat će ga u 50% slučajeva.
|
Nema kvalitetnog rjesenja u njegovom slucaju, zato sam i pitao koja mu je brzina, 3 komada sx763 sa bilo kojim wrt gore
radit i filtrirati ce mu promet jednako kao bilo koji hAP ac2 i za cijenu jednog takvog moze kupit 7 polovnih sx-a.
Citiraj:
Autor Matta
Osim toga, što ako danas-sutra bude imao ~100Mbit vezu ? Da ponovo kupuje AP-ove i ostalo ?
|
Pa da ! Cemu da baca pare na "kvalitetu" kada sada trenutno ima 10Mbit/s i to vanka na bazenu ?
Kakav je trosak tih 150kn a tele2 router ce uzeti svakako u sklopu pretplate. Ovo za nacin spajanja OK, moze i tako da se teletina stavi na primarni router, to je sasvim razumno i pozeljno.
Krenuli ste u smjeru da ce covjek ulupati, sada vec vidim onako na oko i otprilike minimalno
2.5K kuna a ima 10Mbit/s i 10 gostiju !
Pa ne ide to tako niti ce tih 10 gostiju
nista bolje/brze/kvalitetnije sufrati bilo na b/g sa sx ili na N sa 2-3 hAP ac2.
Ako ikada bude dosla brza veza od tih 10Mbit/s pa tih "150kn" more u more bacit, odradili su posao za te pare.... nece mu bit zao.
Al dobro... evo ja se povlacim iz rasprave, neka vama hebe blizju i daljnju rodbinu sto ste mu izuli 2.5K iz djepa a 10 gostiju bude cuclalo na 10Mbit/s yotube u HD, fb igrice i filmice i tako redom...
On
mora prvo probno utvrditi dali moze sa bilo kojom LTE antenom/KIT-om dici tu brzinu na
+20Mbit/s minimalno i tek onda ovo
sta je predlozeno "za kvalitetu" ima smisla i nije greda ako se ima... ulupati i 3k kuna ako treba za tih 10-tak gostiju.
Svaka daljnja rasprava je samo u domeni teorije i cisto nalupanje supljeg u prazno jer specifikacije su sljedece:
a) 10Mbit/s max brzina
b) 10 gostiju cca...
Za takve specifikacije ne treba nist vise od tih 150kn niti sa 5k kuna moze napraviti nesto bolje da radi nego tih 150kn.
Al neka, ja ode a vidim
on se fino napecao i vec tuce po 1000kn linkovima za LTE kit
na nevidjeno i napamet a gdje su routeri jos.... cekam epilog uz kokice
@D/G