Kad sam dofurao doma nov u2715h iz početka sam bio odusevljen. Nigdje niti traga bleedinga (čega sam se najvise plasio) ili nekih drugih anomalija. Velicina mi se pričinila ok i na to bi se definitivno navikao. Jedinu stvar koju sam odmah primjetio je dot pitch da je nepovoljniji od onog na u2515h. Tek kad sam stavio oba monitora u clon mod stvari su postale jasne. Npr u igri rise of the tomb raider koja obiluje mracnim krajobrazima u2515h je puno bolje baratao sa sjenama i inim gradacijama te prikazom detalja. Kontrast je takodjer upao u oči i bio je vidljivo slabiji na u2715h. Naravno pokusao sam se malo igrati sa kontrolama podesavanja ali nije pomoglo.
Ja kad koristim lcd monitor ne preferiram potpuni mrak u prostoriji ali ipak bolje da nema puno svjetla. Kada je svijetla puno previse onda radije idem negdje na pivu nego uz monitor.
Zadnje kaj sam usporedil je dell u2515h i panasonicov lcd tv 42d25e. Dok se dell odlično drzi u mracnim scenama (konkretno gledao guardians of the galaxy vol.1) pa čak pokazuje zube televizoru panasonic ga debelo šiša u svijetlijim scenama tj prikaz detalja u svijetlu puno bolje obavlja panasonicov alpha ips iz 2010 godine