Ja mislim da će nekog od tog dvojca zaobić glavnina AMD proizvoda. Jer AMD i sada koristi obje firme, pa im glavninu pravi jedna firma (ovoga puta glofo - cpu i gpu), a tsmc konzole.
IMO moglo bi tu biti - tko prvi njegova đevojka. A onda sa drugim popune ostatke (semi custom stuff i sl.). Recimo nvidiji je gtx 1050 i 1050Ti pravio samsung. Tako da ako gledamo po kronologiji TSMC već "tejp auta" vege 20, vjerojatno su prvi. AKo se AMD misli držati rasporeda i zaskočit što prije intel - zen 2 dolazi 3 ili 4 mjesec najkasnije, kao u dva dosadašnja slučaja. Ako glofo do tada ne bude spreman ode i to TSMC. Ne vjerujem da bi mjenjali proizvođača za isti proizvod (recimo da R7 3700 pravi i TSMC i GloFo), nego eventualno jedan segment (možda R3 koji dolaze nešto kasnije ili recimo low end segment gpu kao nvidiji samsung).
O naviju se najmanje priča, što znači da je vjerojatno najdalje od spominjanog, a inače ne izbace dva velika launcha u isto vrijeme (recimo proljeće da bude zen2 i navi), tako da mi navi smrdi za Q2, a to bi moglo ići "drugome" koji bude spreman. Uglavnom laprdamo, vidjet ćemo. Kad se to tejp autanje zahukta ove godine krenut će lagano glasine tko pravi Zen 2. AMD u ugovoru sa GloFo ima klauzulu da smiju koristiti druge firme ako im GloFo u tom trenutku ne može ponuditi ekvivalentan node ili nema dovoljno kapaciteta, a AMD je davno rekao da je zen 2 odavno gotov, te da se čeka samo node, zato mislim da je "prvi" koji bude gotov favorit.