Pozdrav svima.
Planiram kupiti novu klimu za dnevnu sobu u kući. Prostor je cca 35m2.
Već na kući imam tri klime Fuego 3.5kW od kojih dvije iste rade 10 godina, treća noviji model 9god bez ikakvih problema i kvarova. Nisu nikad nadopunjavane i malo je reći da sam zadovoljan s njima. Sve tri imaju Toshiba kompresor i Matsushita elektroniku. Postavljao sam ih sam.
Kat mi je sad u fazi renoviranja i jednu Fuego skidam i planiram zamijeniti novom i iz razloga smanjenja potrošnje struje i kozmetičkih (plastika je na unutarnjim jedinicama od godina požutila skroz).
Već par dana istražujem što uzeti i izbor sam suzio na par klima (tablica).
Da li ima preporuka savjeta što odabrati od ovdje navedenih? Najvise se dvoumim izmedu Daikin i Sinclair. Panasonic nisam siguran da vrijedi tu razliku cijene. Bosch mi je nepoznanica, ne znam nikoga tko ju ima i sta je u njoj. Primamljiva je cijenom. Whirpool sam izbacio iz izbora jer od apsolutnih svih cujem da se izuzetno kvare i nisu pouzdane.
Klimu koristim većinom za hlađenje, grijanje mi nije toliko bitno. Wifi modul mi je poželjan dodatak, ne toliko da služi kao daljinski upravljač nego radi praćenja potrošnje i mogućnosti timera itd.
Unaprijed hvala na pomoći