Citiraj:
Autor Dundimonio
Ne znam da u zakonu to mora biti navedeno (a ako je, gdje) jer je stvar zdravog razuma, i radi se o tumačenju više odredbi. Npr. odobri se zamjena keksa ram-a od 8gb, trgovac ga nema na stanju, ne smije mu ponuditi keks od 4gb, ali smije od 16gb uz nadoplatu.
No znam da se navedeno tumači iz ZOO-a i da je takva, koliko sam upoznat, poslovna praksa u RH, a rang karakteristika se gleda po fakturnoj cijeni stvari u trenutku kupovine po važećem cjeniku prodavača.
Sent from my HTC 10 using Tapatalk
|
Trgovac tebi smije ponuditi i može ponuditi notebook u zamjenu za ultrabook realno je tvoj problem ako potpisom tako nešto prihvatiš. Ne govorim da je to moralno, sukladno poslovnoj praksi. Stvar koju ti prihvatiš, a trgovac je ponudio može i biti jedna desetina vrijednosti. Naravno da možeš odbiti i tražiti povrat love koji si platio u trenutku sklapanja ugovora što je u 99% slučajeva najpametnije.
Isto tako svatko od nas može i smije slati prijave i prigovore za svašta nešto, sad imaju li oni uporište u zakonu osim onoga da trgovac mora odgovoriti u roku od 15 dana je nešto sasvim drugo.
i5 8500T, H310I-IM-B, 32GB, 10GbE X-3
1x 150GB Intel S3520, 3x2TB Crucial MX500, 4x12TB Toshiba MG07ACA12TE
Truenas Scale
File Share, Plex, Jellyfin, Nextcloud, qBittorrent
|