Citiraj:
Autor Colop
Što se tiče Mazde i boje, kad sam razmišljao o kupovini Mazde 3 čitao sam da je problem u nekom ekološkom vodenom laku koji koriste za lakiranje.
|
Svi današnji lakovi na novim autima su na bazi vode, nije tu Mazda po ničemu posebna. Razlika je u debljini, ali ni najdeblji 6 ili 7 slojni lak/boja (tipa na njemačkim autima) nije nešto otporan.
Zato nam prodaju muda pod bubrege sa razno raznim keramičkim premazima i folijama.
Što se tiče same Mazde, već 5 godina vozim novu generaciju trice (2014, pa sada 2017 Face Liftana) i problem je u pravilu gdje se voziš. Koliko čitam, po forumima ekipa koja živi na moru nema tolikih problema s lakom jer nema previše snijega. Tu u ZG sipaju kamenčine u zimskom periodu pa kad se slučajno nađeš iza kamiona po zimi, vrlo brzo se vidi koliko je mekan.
IIRC Mazda ima samo 3 boje koje se nanose u 4 sloja, većina ih je 3 slojna. Ako me sjećanje dobro služi BMW npr. ima 6 slojeva.
Kolega s faksa ima novog Golfa i isto se stalno žali kako mu je lak mekan naspram (pogađate) starog golfa.