View Single Post
Staro 23.05.2018., 00:27   #3627
cyanide
Registered User

Datum registracije: Apr 2018
odakle da počnem...

znači 4.11. budem u TComu i potpišem ugovor... zovem ih 3.5. i pitam hoće li mi se tko javiti od njih? i kaže mi ženska da je rok 30 dana te da se još malo strpim... dobro...

prošlo 30 dana...

zovem ih 17.5. i kaže mi frajer da je tek 4.5. kod njih poslan zahtjev i da od tog imaju rok 30 dana da mi uvedu internet...

WTF? pizdim, al jebiga, ne moze se tu puno tog napravit, nadam se da će zvat brzo...

ZOVU U PONEDJELJAK!!!!

znači, 21.5. zove lik, dolazi oko 3 i uvodi to sve...

iako zgrada ima provučenu optiku, oni nisu mogli spojiti svoj ormar na to (mislim da je rekao zato što je iskon to već napravio, ili zgrada neda TComu, ili nešto treće što nisam skonto). morali su provuć optički kabal iz mog komunikacijskog ormarića u stanu (veličine kutije za osigurače) do komunikacijskog ormara u hodniku zgrade ispred mojih vrata. to je trajalo nekih 5 min, ništa posebno. pokopčali oni sve to što treba, spojili modem, nešto nije radilo, morali zvat. pitam lika nešto vezano za IPv6, on nema pojma, kaže ovo mi je drugi terastream da uvodim, prvi bio prošli tjedan tu u susjedstvu. skontam, nema ništa od pitanja njega, on ove korake za udođenje ima zapisane u bilježnici i čita ih redom i provodi... utom riješili i ovo ostalo, dobili signal i rade speedtest sa njihovom nekom stranicom.

brzina ~460 Mbps / ~430 Mbps... i govori lik eto to je to, imate 500/500... ali ja sam tražio 1000/1000... i pokažem mu ugovor iz poslovnice u kojem lijepo piše... i onda krene on zvat i njegovi mu kažu da je kod njih u sustavu zapisano da sam tražio 500/500 i da ću morat sačekat sutradan da oni to sve aktiviraju pa da ću onda ja sam moći aktivirat tu brzinu preko njihovih stranica. WTF??? opet pizdim ali jebiga... i tako onda malo kasnije nazovem službu, pitam mogu li mi povećati brzinu na 1000/1000, lik kaže kao da hoće, da mu ostavim broj i da će mi javit kroz koji dan. u međuvremenu ja sam jedno 50 puta kliknuo na ono aktiviraj Turbo+ i svaki put rebootao modem (bit će i o modemu isto priče). i malo po malo, krene rast brzina. nije baš na 1000/1000, u većini slučajeva nije ni zakonskih 70% od toga u downloadu, tako da očekujem da će to još morat sredit. lik koji je uvodio kaže da je to još uvijek pilot projekt. LOL

uglavnom, najbolje što sam dobio je nekih 730 Mbps download i 910 Mbps upload. 4K od nekih 60 GB je skinuo za manje od 50 min, tu je peak bio nekih 25 MB/s. Skidao sam original WoW i tu je peak bio nekih 55 MB/s. to je bilo lijepo hehe

ali modem... modem je Inteno EG400 i ono što sam vidio na internetu, zvijer. ali oni su na njega stavili neki svoj firmware koji je žešće smeće. veza mi dosta često puca, ne prema van, nego meni u LANu, mislim da poblesavi kad spojim nešto kablom. nekad kad ga rebootam i kad se upali, ne radi 5 GHz Wi-Fi. ne znam kako napraviti port forward, dodjeljivanje statičkih IP adresa u LANu ne radi, drugo ništa ni ne mogu napravit... uglavnom, ako ima itko ikakav savjet oko toga, slobodno...

evo jedan trenutni speedtest:

Za kolegu iznad, jedan prema New Yorku i jedan prema Tokyu

to je više manje to, jedini problem mi je sad što nemam diska. imam ferrari i 10 litara benzina.

Spare some HDD? xD

Zadnje izmijenjeno od: cyanide. 23.05.2018. u 00:34.
cyanide je offline   Reply With Quote