Tema: Automobili
View Single Post
Staro 21.05.2018., 10:27   #36558
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor 1v@n Pregled postova
Znak je bio vjerojatno drito prije lokalne birtije, nisam ga skužio jer...eto, nisam. Popričao s čovjekom normalno, rekao da nisam vidio znak jer sam se zamislio... Događa se.
Kako sam ti već napisao, znak može biti a ne mora, ako ga nema, ograničenje je 50kmh automatski. To se uči još u autoškoli

Citiraj:
Nije prvi put da vidim radar koji snima odmah nakon ulaska u naselje. Prvi put mi je to frajer napravio prije 2 godine između Šibenika i Zadra. 50 metara od ulaska u naselje se stao i snimao me cijelim putem do ulaska u naselje. Ugasio sam tempomat čim sam vidio znak i u naselje ušao sa 62... Po zakonu, kriv sam, ne poričem. No, i dalje mi je smiješno hvatanje prekršitelja na brzinama 50-60 i stajanje iza znaka.
To je zabranjeno pravilnikom, 200m je minimalno dopušteno odstojanje od znaka prilikom mjerenja brzine gdje su ograničenja do 80kmh, a 500m gdje su ograničenja preko 80kmh. Da je tako u praksi, nije, ali za sve postoji u.k. mup rh

Citiraj:
Ako mi se to dogodi sljedeći put, pitat ću ih zašto ne stoje kod svakog semafora i kažnjavaju ekipu na skuterima jer slalomom da dođu ispred svih krše oko 4 članka zakona i mogu svakome naplatiti cca. 2000 kn kazni bez previše razmišljanja.
Nema ti baš nešto semafora u ruralnim dijelovima Slavonije u kojima si se kretao....

Citiraj:
Što se članka zakona gore tiče. Zaustaviš takvog koji se po tebi vozi presporo i on ti kaže da ima opravdan razlog.

Ovaj dio si nekako preskočio u onom postu, pa biraj razlog:

Ako si si ti zamislio prometni tok od 80 km/h, na mjestu gdje je maksimalna dopuštena brzina 80 km/h, onda nije problem u nekom drugom.

Kolona su po zakonu tri vozila i koliko vidim, u zakonu nema razlike od kolone od 120 vozila... Sad bi ti isključio prvog iz prometa, jer se vozi 50, a ograničenje je 80? Ne znam baš
Nisi baš pročitao što sam gore pisao -.-
Ful RAVNA CESTA, VAN NASELJA, koja se nastavlja na obilaznicu oko grada koja vodi na autocestu, ograničenje 80kmh u dužini od 12-13km, sa dva zavoja u tih 12-13km. Promet gust zbog toga što je to dionica od izlaza sa autoceste prema graničnom prijelazu, a čovjek se vozi ko kilavi brajo svaki dan jer se inače boji vozit i položio je vozački sa 40 i sitno godina. Dakle, nisi u pravu ni ovako ni onako, jer automatski radi prekršaj ako je stvorio kolonu iza sebe. Čitaj...

Citiraj:
Autor lowrider Pregled postova
Treba mjeriti brzinu baš na ulazu u naselje jer neki nastave ko da nisu u naselju.
Sumnjam da je mjerio brzinu 50m od znaka jer se to ne smije, 150-200m smije.
Najmanje 200m je po pravilniku, što vrlo često nije slučaj u praksi