View Single Post
Staro 20.05.2018., 15:03   #521
De5tr0yer
Avocado
Moj komp

De5tr0yer's Avatar

Datum registracije: Aug 2005
Ne treba Brko advokate, niti sam ikako ciljao ugroziti kvalitetu njegovog monitora. On si odlučuje što će i kako.

Jednostavno mi nije logično da se prvo upgradea kanta do te mjere da se može maltene 4k reza gurati, a istovremeno monitor ostavi za kraj, kojeg u pravilu mijenjam svakih 5-10 godina i time je najduže živuća odnosno najsporije zastarjevajuća komponenta.
U to vrijeme izmijenjam 3-5 grafičkih da ganjam nativnu rezoluciju. Dok se škrabica napuni za monitor koji će iskoritstiti 1080 nevidiju, trebat će mu već nova grafa

Ak se smatra da je takvo razmišljanje razmaženo, jebiga, ne mogu ništa kontra toga. Nisam se javio s razlogom flejmanja, već čisto iznosim svoje, držim vrlo realno i prizemno, možda čak i najobjektivnije mišljenje dosad argumentirano.

U cjenovnom rangu do 1000€ ni ne razgovaramo o 1080p 27" monitorima, već o finim 1440p naviše rezolucijama koje daju ekvivalentni prikaz slike kao na Brkovom 23". Tak da udaljenost od monitora ne mora mijenjati, dapače, trebala bi ostati ista.