View Single Post
Staro 12.05.2018., 10:22   #272
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Citiraj:
Autor BsClocked Pregled postova
pa normalno najskuplje je uvijek n1
Čuj, ako aludiraš (ili bilo tko drugi) na to da ja "guram" Asus i B-Die RAM jer ih ja imam pa da su zato najbolji, nije istina. Pratim, ali PRATIM žestoko razvoj Ryzena od prvih leakova i maltene živim sa njim više od godinu dana, pa ne treba čuditi da sam relativno dobro i točno informiran.

Znači, lani u 3.mjesecu ploče su izašle na tržište skupa sa procesorima. Sve, ali sve su imale određenih problema u sa prvim verzijama BIOSa. Kasnije se peglalo kako je tko stigao. Asus je u tom slučaju poslao svog izaslanika na zemlju među raju na OCN forum koji je maltene na fnevnoj bazi bacao van BIOSe koje je raja flešala, tlačila i feedbackala na forum. Tu su naravno bili i Stilt i kompanija koji svojim enormnim znanjem i iskustvom pomogli u tome. C6H ploča je zbog toga bila prva zrela ploča te je i danas najpoželjnija udavača (bila do dolaska C7H) ne zato jer je to Brko reko jer ju je Brko kupio, nego zato što je to činjenično stanje proizašlo iz jednostavne usporedbe ploča zbog koje ju je Brko kupio budući je plan bio Prime X370 Pro, čak i ASRock Taichi.

Nadalje, kako su ploče imale probleme sa RAMom, ljudi su isprobavali tone i tone RAMa, kupovali online i vraćali masovno pa uzimali nove i tako u krug, tu i tamo je kapnula koja nova AGESA u BIOSima. U toj cijeloj drž-nedaj zavrzlami, IMCu u procesoru, najviše paše, pogađaš jer se odgovor sam nameće - B-die RAM. Da, ni on nije najbolji jer ga je Brko kupio pa ga sad gura svima, nego ga je Brko kupio jer je također kao i kod ploče vidio što najbolje radi u datim kombinacijama te isto tako prema savjetima kolega (kolega shar koji je imao dotičnu kombinaciju) jer je isto bio plan kupiti Corsair Vengenace RAM.

Da, meni nije bio problem kupiti C6H i B-Die RAM, isto kako mi nije problem ljude savjetovati da ako kupuju na duge staze da kupe "pravu" stvar. Zato imaš izbor, platiti malo više i biti miran ili platiti manje pa pisati žalopojke po forumu kako RAM nejde preko 2800 a deklariran je na 3000. Kolega @QuidZz je napisao kroz što je prolazio sa 3200MHZ ramom koji mu je random bsodove ispravan pičio na svemu preko 2933, a kad ih je bacio i piknuo B-Die RAM, u nišanu mu je već i 3466MHz.

Tako da, naravno da će se preporučivati ono što je provjereno i što radi. Nemaš buđet? A jebiga... bez kurca u svatove se nejde. U krajnjoj liniji, pogledamo i Ryzen owner temu ovdje, najviše ima kojih ploča

BTW,.BsClocked, pošalji validaciju u Ryzen owner temu da te uvrstimo na popis

Sent from Usreo Mobara
Brko je offline   Reply With Quote