Nista stock launcher, to je prva stvar koju gasim. Nova launcher i isti setup vec godinama.
Od novosti evo otkrio:
Separate app sound - na slusalice mi se salje samo deezer, sve ostalo ide preko moba. Isto ce biti korisno i za auto.
Use volume keys for media - nema vise potrebe za odvojenim appom za to.
Mogucnost nastimavanja boja ekrana, topline... Mislim da toga prije nije bilo. Korisno ako zelite punchy boje, a amoled photos i basic profili su vam prebljedunjavi.
AOD teme u theme storeu.
AOD, lockscreen i facewidgeti. Revamped i napokon imam widget za muziku na lockscreenu, to mi je falilo prije. Stock android to ima odavno (fullscreen music player na lockscreenu). Fali mi jedino stari AOD sat, hehe.
Odabir da li ce se notifikacije prikazivati na aod-u i/ili lockscreenu u kombinaciji sa prozirnim notifikacijama na lockscreenu, mmm!
Samsung cloud je fora stvar i radi. Pamti pozive, sms, wifi, settingse moba, aplikacije, ali ne app data (jasno). Meni dosta!
Picture in picture je skroz fora. Uz youtube vanced sad imamo background playback i pip prozorcic. Prije sam za prozor koristio pop up view funkciju. Sad ce biti puno lakse. Pop up view je i dalje zakon za multitaskanje medju npr mesengerima ili sl.
Sve moguce notifikacije u status baru je moguce podesiti, predobro, mocna stvar. VPN ikonu je moguce sakriti kao ikonu, ali ostane kao mala trakica (low priority) kad otvoris notifikacije. Ma super!
Ne svidja mi se sto su sve ikone u status baru lagano sivije ili prozirnije pa se teze vide na odredjenim wallpaperima. Cak i sa upaljenom sjenom status bara u nova launcheru (this is so kitkat

)
Ne radi Disconnect pro 1.15 (sere za verziju knoxa) niti bk manager (za freezanje appova, vidi komentare na playstoreu). Blokada radi. Za freezanje mi se ne da kupovati novi app (citaj, pdp pro kojeg sam vec jednom platio).
Za bateriju nisam pametan, mislim da je isti vrag sto je meni ok. Toliko od mene, ne vidim potrebu da idem nazad na nugat, al testiranje jos traje