View Single Post
Staro 11.05.2018., 08:43   #259
m&n
Premium
Moj komp

Datum registracije: Mar 2008
Citiraj:
Autor QuidZz Pregled postova
Sam si sebi odgovorio. Nije b-die cip. Jbg. Ja sam imao isti problem ( COR-CMU16GX4M2C32C16 ). Sve zivo sam probao, flashao sve moguce BIOS-e, upisivao rucno postavke sa Ryzen DRAM kalkulatorom itd. Nista nije pomoglo. Random BSOD.
Rjesenje je kupnja RAM-a sa b-die cipom. Ja uzeo F4-3200C15D-16GVK. Od tada radi kao Svicarski sat. Ubo kekse u MBO, upalio XMP 3200MHz save, reboot - radi bez problema. Stavim na 3333MHz - radi bez problema. Stavim na 3466MHz prolazi AIDA benchmark ali 3D mark izbaci error ( ne BSOD ). Trebam rucno preko Ryzen DRAM kalkulatora upisati postavke za 3466MHz ali da budem iskren nemam ni vremena ni volje kad mi sada sve radi perfektno.
Sad drzim CPU na 3.8GHz ( 1.3V ) i RAM na 3200MHz.
ah da to je to
jucer sam digao na 2800 pri 1.4v cak je izdrzalo pola mape novog coda i onda bsod
ali realno ne isplati se iz 2666mhz gdje je sve stabilno dizati na 2800
ja sam ram kupovao zbog toga sta mi vizualno pase uz setup, sve mi je crveno crno, oces od kucista, monitora, stolice itd.. a gledao sam da su ovi rami zaista dobri, naletio sam na mnogo reviewa a niti jedan s Ryzenom gdje su isli dosta visoko ali eto sta cu..

A ne zelim trosit pare sada na neki intel setup.. a opet me kopka sta imam hw koji ne moze raditi na taktu na koji je deklariran a to je 3000mhz..