Citiraj:
Autor Mate22
Ti imaš odličnu liniju,brzinu i blizinu do FTTC u parametrima smo slični jedino di ja vidim malo bolje parametre od tebe je Line Attenuation koji mi je dosta niži od tvoga ja imam oko 6.0dB a ti oko 17dB potreban je što niži i ja imam bolji max. upstream malo mi je čudno da tebi nije veći a prije neki dan kad si postao slike bio ti je bolji imao si čak max.57.000 kbps u upstreamu dok ti je sad negdje oko 48.000 evo da malo vidiš i moje parametre pa da usporediš i brzinu.
|
ma ovaj kreten neki poznanik od starog prije 20tak godina, koji je provlačio linije po kući, je sjebo totalno te instalacije, imam 10tak linija u svakom stanu 3, i sve je zgusnuo u jednu kratku plastičnu cijev od prizemlja do tavana. vjerojatno i to igra ulogu u tome svemu, jer da je to napravljeno kako treba, vjerojatno bih imao puno bolje parametre, da je to napravio pregledno na to mislim, da je stavio širu cijev i da nije naguro 20 linija unutra onda bi to sve išlo puno bolje, ne bi gušila jedna drugu. siguran sam da i to utječe, ali meni radi odlično sve sada, ovako nisam ni približno očekivao da će radit. mislim pričalo se o tim turbo brzinama, ali nisam imao dojam da je to tako dobro.
sad sve leti, meni je najvažnije da sve radi kako treba, da ne šteka linija i da ruter radi svoj posao, iako ovaj speed port neki kritiziraju, on je ferari za onaj EIKON koji sam imao na iskonu. a i brat mi se ne žali na WLANu ništa, vjeorjatno ima manju brzinu od mene ali sve mu odlično radi.
ma nešto su oni mjenjali, iskreno da ti kažem toliki upload mi neće ni trebat, 40mbs to je meni nepotrebno eventualno u budućnosti dignut za još 10 dakle na 20mbs up i 100down i to je meni plafon.
ali za sad nemam potrebe za time, ovih 54 mi je i više nego dovoljno.