View Single Post
Staro 06.05.2018., 07:43   #313
Mate22
Registered User
Moj komp

Mate22's Avatar

Datum registracije: Sep 2017
[QUOTE=ThorSteiner;3191175]pa ima sve više tih ormarića FTTC, meni je tehničar T.coma uključio liniju jučer, na iskonu sam bio do jučer, i rekao mi je da mi je maksimalna brzina 109mbs. a imam instalacije 30 godina stare, a ja mislio da ću morat renovirat sve po kući da bih imao 50/10mbs. kaže lik da će mi do ponedjeljka riješit tu brzinu, pa ćemo vidjet, ako mi to uključe objavim ovdje screenshot brzine.

uglavnom, FTTC je zakon, ako meni daje takve mogućnosti s 30 godina starom instalacijom, novim korisnicima s novim linijama može bez beda i preko 150mbs, a iskreno ne znam kome treba više od toga, jer meni i na 4mbs 0.5 downolad sad radi ko urica, stvar je i do rutera, na iskonu sam imao neko kinesko sranje EIKON jedva je stranice otvarao a sada imam SPEED PORT od t.coma(doduše vjerojatno je i on iz kine, ali je dosta kvalitetniji od Eikona), tako da mislim da će sve radit kako treba. jedino s čime nisam zadovoljan, je to što sam uzeo onaj mobitel sim karticu magenta 1 a htio sam uzet samo ugovor MAX2 paket internet plus telefon, ali je lik trubio da će mi biti isti račun, što sumnjam da hoće, no vidjet ću nakon prvog računa jel to istina ili nije. on me uvjeravao da je to ista stvar i da onda mogu koristit taj hibirdni broj ako želim, bonovi plus pretplata nekih 79 kuna mjesečno da imam na njemu. a cijena paketa je 249. to mi je najmanji problem ako će to biti tako, nego ja mislim da će to ići i preko te cifre. barem do 300 kuna, jer oni svi nevezano koji je operater u pitanju se rijetko drže cijena koje postave u ugovoru. uvijek to nekim načinom ispadne više, rijetko kad manje.

i da "ping" je znatno bolji, imao sam na iskonu 25/30ms prosijeku http://www.speedtest.net/result/7199792896.png , sada imam 10ms. http://www.speedtest.net/result/7286072272.png

Pozdrav kolega, ma rekao sam ti ja u prijašnjim razgovorima da nećeš imat nikakvih problema sa instalacijama i da nećeš morat ništa novo kopat i namještat kablove i žice vidiš da sam bio u pravu.
Pa meni je zgrada iz 1967 godine pa imam maximalnu propusnost ovako kao ti oko 107/57 Mbps i po tome se vidi da smo i ja i ti dosta blizu tom FTTC kabinetu.
Sad još kad ti uključe ubrzo Turbo 50/10Mbps ima da se preporodiš i < obavezno nam postaj screenshotove brzine i parametre linije kad ti uključe te brzine...
Imam ja taj speedport router i ja sam zasad zadovoljan brzine stabilne ping dosta bolji nego kakav je bio na B.netu prema EU serverima puno brže mi izgleda surfanje na njemu i ovom fttc vdsl2 internetu nego kad sam prije bio na Bnet HFC internetu bez obzira što sam tamo imao 120/15Mbps meni se ovaj net puno bolje ponaša posebno u večernjim satima i preko vikenda nemam nikakvih zagušenja nego kao prije na Bnetu... aj baš mi je drago da si uspio to sredit a vidjet češ tek kad ubrzo ponude brzine i tebi i svima nama preko bakra kad uključe vectoring ima da poletimo na 100/30Mbps ubrzo...
Mate22 je offline   Reply With Quote