Tema: Automobili
View Single Post
Staro 05.05.2018., 23:38   #36300
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor bertone Pregled postova
Pa ovo sa kliktanjem na neku kućicu u softveru da bi vozilo bilo vidljivo u sistemu mi i nije jasno.

Ako si obavio tehnički u STP i otišao u MUP po pečat i oni su ga udarili, morao si se vratiti u STP, pokazati ovjerenu prometnu i mislim da oni tad još jednom provjere unos u bazi nakon čega ti daju reg. pločice i oni tad trebaju kliknuti na tu famoznu kućicu u softveru i dovršiti proces registracije novo registriranog vozila.

Na kraju, tko kaže da danas STP nije imala pristup bazi podataka pa su te pristojno otkantali na račun tuđe grbače jer koliko shvaćam pečat na prednjoj strani PD imaš.
Netočno. STP sve završi i izađe iz tvog 'predmeta', kad se ti vratiš natrag po tablice, oni na stpu samo provjeravaju jel ovjerena prometna s prednje strane (zadnju stranu su oni ovjerili nakon ispisa podataka na nju). Gdje bi dospjeli kad bi za svaki auto koji treba ovjeru (tog doduše više nema od ove godine jer stp sad ovjerava sve), ostavljali otvoren 'predmet' tj tvoj auto u bazi dok se ti ne vratiš iz mupa, a nisi obavezan vratit se isti dan, niti je to uvijek moguće.
Podaci koje stp unosi u svoj registar (da se razumijemo pričam o slučajevima do ove godine, od ove godine je sve drukčije(jednostavnije) jer je jedinstvena baza stp/mup), su jedno, a 'teta' u mupu kad ti dođeš na ovjeru još jednom unosi sve podatke u mup-ov terminal, te tek tada ovjerava prometnu i daje ti tablice ako su ti na čuvanju, ako nisu ide scenarij sa vraćanjem na stp po tablice.

Edit: moto001 - čitaj, čovjek nije sad prvi put registrirao auto, nego lani i lani se dogodila greška očito, a jedinstvena baza je tek od ove godine, dakle finalna ovjera svake NOVE prometne dozvole, s prednje strane iste, se radila isključivo u mup-u....