View Single Post
Staro 04.05.2018., 14:13   #4940
Brko
Antimićanin
Moj komp

Brko's Avatar

Datum registracije: Aug 2007
Čovjek godinama teži zaštiti mobitela na sve moguće načine. Nakon što mi se potrošila zaliha Nillkin stakala, primoran sam bio naručit pred mjesec ipo neka stakla sa eBaya. Nillkin je jedan komad 60 kuna što sam naravno odjebo, a lokalni reselleri traže po 50-70 kuna za noname stakla.

Rekoh, zajebi. Nakon istraživanja i čitanja komentara po ebayu, nakon 8 i pol minuta pala je odluka na nekog sasvim random lika: 10 komada - 7 USD. Rekoh za 5 banki, ko ga jebe.

Evo ga link

Kad sam prvi puta naručio nekakvo takvo generičko staklo svom ćaći za Moto G3, to je bio kriminal. Hrapavo, jadno, packavo... i nisam ništa bolje očekivao ni od ovoga.

A onda, jučer je stiglo. Putovalo mjesec i pol dana, već sam zaboravio na nj. Svih 10 komada došlo cijelo, fino upakirano u neki stiropor. I sad kreće poćedura instalacije (bez skidanja majce i goli zbog pasa u kupaonici) nego onako, bolimekuracmod... koristio onaj sticker za skidanje dust partikla sa šajbne, ugodno iznenađen kako to fino radi.

Skinem Nillkin i idem stavljat ovaj kad iznenađenje. Staklo malo deblje i ŠIRE. Fino od ruba do ruba ravnog dijela pokriva. Na krajevima 0,5 mm debela crta zraka ali ko ga jebe, vidim da se ne širi dalje. Glatko staklo, fino kao i Nillkin. Nillkin malo savitljiviji i mekši, ali packaju se jednako. I ovo je nešto deblje no sa fino zaobljenim rubom.

Nije sad to neko idealno staklo, rekao bi sve je to isti klinac, ali je šire od Nillkina, što je plus. I prst mi nikako više ne zapinje za rub stakla kao što je zapinjalo na Nillkinu.

Evo i izmjere stakla:

Nilkin: 60 mm

Čang Šlang Džirlo: 64+ mm

Međusobni odnošaj:

Kako izgleda na mobitelu mogu postaviti kasnije kad mi se napuni baterija na diđitalcu
Brko je offline   Reply With Quote