Citiraj:
Autor prileee
Osim ako ne postoji neka alternativa za imat straga u kuciste prikljucene slusalice i zvucnike, sta nekako ne vjerujem.
|
Postoji ako slusas iskljucivo stereo tj. 2.0 setup.
Prvo se zvucnici konfiguriraju kao Quadraphonic.
Onda se ukljuci X-Fi CMSS - 3D i klizac se stavi na 50% a X-Fi CMSS - 3D Surround se postavi kao
Stereo Xpand.
Dobit ces identican
normalan zvuk kako na prednje tako i na zadnje zvucnike ( citaj slusalice ), mozes birati oce u 1 biti master zvucnici a 2 slusalice ili obrnuto,
jacina i boja tona je jednaka.
Naravno zvuk se ne iskljucuje ako slusas na slusalice nego moras smanjti na vanjskom pojacalu/zvucnicima a sa slusalicama upravljas iz windowsa.
Ovo pod 4 ce raditi ali linkani kabl nije dobar, nije dobar raspored boja sta je koja zica... mora biti ovakav raspored.
https://www.ebay.com/itm/Front-panel...YAAOSwdzVXtZYB
Ja ga imam i radi no jedino nisam siguran dali PAX ili Daniel driveri imaju mogucnost da se zvuk muta na zadnje izlaze kada ustekas slusalice u front panel, jedni imaju ali sad mi se neda mrdati po driverima jer koristim sasvim trece.
Nadalje, zvuk na front panelu preko tog kabla je oko 20% slabiji nego prikapcanjem slusalica od iza bilo 2.0 ili 4.0 Quadraphonic. Znaci sa tim kablom moguce je preko front panela poslati zvuk na neko vanjsko pojacalo pa dalje sta os sa njim ako ti je pretiho za slusalice a slusalice ukopcas od iza...