View Single Post
Staro 03.05.2018., 19:06   #2233
Doom
Émile Flournoy
Moj komp

Doom's Avatar

Datum registracije: Oct 2003
Ima GeForce GT 730M koju pali tek kada zatreba nešto 3D zahtjevnije, kod mene rijetko kada, pa sam razmišljao da ju potpuno ugasim kroz Optimus control panel.

Mislim da je kod mene problem u ovom i7 procesoru za koji čitam da se u svakom laptopu pošteno grije i nerijetko prelazi 90°C u full loadu uz uključen turbo boost.
Ali to opet ne znači da nisu mogli bolje podesiti profil za vent. Meni uopće nebi smetalo da stalno vrti na do 1500 rpm i održava temperaturu.
Od kada sam izgasio turbo boost stanje je puno bolje nego prije, ali kako imam samo SSD u njemu i u sobi je poptuna tišina i tih 2500-3000 rpm mi smeta jer se na njih zaleti iz potpune tišine i tek onda spušta na niže okretaje.

Tnx za savjet da probam sa Linuxom, 10-ku svakako namjeravam micati i vratiti se na 7-icu.
Iako kada progooglam npr. " T540p annoying fan" čitam da se isto ponaša sa svakim OS-om.

Možda na kraju napravim downgrade na i5 i stavim lovu u đep .Bio bi sasvim dovoljan za ovo što meni treba...

A razmišljam i da nabavim neko ladilo za laptop, usporim mu ventilatore, i kada doma radim držim laptop na njemu kao na docku. Valjda se onda nebi stigao zagrijati dovoljno da turira vent.

edit:
Našao Zalman ZM-NC3 u Chipoteci za 120 kn. Dobro izgleda tako da ću vjerojatno uzeti to. Znam da Thinkpadi uzimaju večinu svježeg zraka sa zadnje strane ali kada pogledam ispod laptopa, vidim da ispod hlađenja ima otvore u plastici i mrežicu protiv prašine preko ventilatora...

Zadnje izmijenjeno od: Doom. 03.05.2018. u 19:24.
Doom je offline   Reply With Quote