Tema: Putovanja
View Single Post
Staro 03.05.2018., 09:39   #330
1v@n
The mighty pirate
Moj komp

1v@n's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor tizhu Pregled postova
Safety comparisons France vs Turkey
France
Turkey
Safety walking alone during daylight
High 72.94
High 74.94
Safety walking alone during night
Moderate 47.39
Moderate 49.81

kliknuo na link france vs turkey. ispada da su vrlo vrlo slični - daklem turčini su ok. nije loše znati jer moram se dokopat istanbula prije ili kasnije.
zadovoljan
Uzmi u obzir da je Istanbul 10x veći grad s 12 mil. stanovnika više od Pariza.

U Parizu ti se na svakom ćošku u facu unose crnci od 2 metra koji ti pokušavaju uvaliti neke jeftine suvenire, a iza svakog stoji još jedan koji će ti pobrati sve vrijedno ako staneš i na trenutak... I još će te povuć za ruku bez pardona.

Kad vidiš da čoporativno trče, murja je negdje u blizini

Makneš se malo, evo ciganki koje bacaju nekakvu bižuteriju ispred turista, onda dignu taj prsten ili lančić i pokušavaju im to prodati.

Svako malo te netko hoće zaustaviti i pitati te nešto... Katastrofa. Hodao sam s rukama u džepovima i više vremena proveo pazeći na sebe i stvari nego na opuštanje.

S druge strane, u cijeloj Turskoj sam prosjake, tj. prosjakinje vidio samo u strogo turističkom dijelu grada (Sultanahmet). Žene s hidžabima i klincem u rukama. Navodno su prosjaci uvoz iz balkanskih zemalja i Rumunjske. Domaći ih samo ignoriraju.

Situacija se prije par godina malo promijenila s navalom izbjeglica, ali država navodno svim beskućnicima i onim lošijeg imovinskog stanja osigurava ručak koji dostavljaju po gradu.

Lijepo je vidjeti da paze na ljude toliko, ali i na životinje lutalice.
Restorani, pa i oni vrhunski, imaju obavijest na stolu da u ostacima hrane ne ostavljate čačkalice, jer se sve donira azilima za životinje i lutalicama.

CPU: Intel Core i7 8809G
MBO: Intel NUC8i7HVK
RAM: 2x16GB Crucial DDR4 2400
GPU: Radeon™ RX Vega M GH

SSD: 2x Samsung 970 Evo Plus 500 GB M.2
LCD: BENQ PD3200Q
Periferija: Microsoft Sidewinder X6, Logitech Performance MX
1v@n je offline   Reply With Quote