View Single Post
Staro 02.05.2018., 23:14   #224
Manuel Calavera
Premium
Moj komp

Manuel Calavera's Avatar

Datum registracije: Jul 2012
Citiraj:
Autor Yoman Pregled postova
Thx Manuel,
AB350 it is, samo da još nađem neku da ima ono što mi treba i dobar VRM.

Hvala Brko,
Što se tiće 4.0 Ghz više me brine ploča od procesora. Proc šta dobiješ dobiješ, a kad skužiš da te ploča koči a proc ide još 200-300 Mhz onda se tučeš po glavi što nisi dao 20€ više za bolju.

Ta AB350 Gaming 3 me privukla jer je stvarno na brutalnom popustu, ali sad baš čitam da joj se VRM dosta grije pogotovo ako se gore stavi 8c/16t CPU.

Ploča stvarno ima sve što mi treba. Jedino što bi morao na ove zaokružene VRM-ove naljepit neki ježič hladnjak i neki vent da puše po tome. Taj zaokruženi dio dolazi bez hladnjaka, a napaja SoC šta god to bilo. Uglavnom sa Ryzen 1700 na stock budu oko 80C, a kad se kloka na 3.8 budu debelo iznad 100C. Informacije uzete odavdje http://www.overclockers.com/forums/s...-3-VRM-cooling

Imaš B350 roundup video na YT od jednog pro overclockera, dakle naglasak mu je na vrm

Gaming 3 ima slabašan VRM, ali 4ghz na 2600 ti neće biti niti najmanji problem, dok 4ghz ne može svaki 1600. S druge strane B350 prime plus od asusa što si gore spominjao ima kvalitetniji vrm, ali je siromašnija ploča od gaming 3 (zvučna, fan konektori itd.)
Manuel Calavera je offline   Reply With Quote