Dečki, u zadnje vrijeme se ženi na Moto Z i meni na Nexus 6 počeo pojavljivati problem s baterijom: unatoč i više nego dostatnom stanju baterije (čak i 30%+), mobitel se prilikom paljenja appa kamere (stock appovi u oba slučaja) ili prilikom samog okidanja fotki ugasi. To se isključivo događa kod fotkanja. Inače mob drži normalno kad se koristi za uobičajene funkcije s uključenim ekranom (youtube recimo).
Još veći problem nije samo što se ugasi, već prilikom sljedećeg paljenja pokazuje znatno niže stanje baterije. Jučer nam se dogodilo na brdu, okidamo fotke i oboma u praktički isto vrijeme, tj. na istom mjestu se dogodi ista stvar. Ima li ovo kakve veze s niskom jačinom signala i paralelnim korištenjem kamere?
Mislim, skroz neugodan osjećaj, imaš trećinu baterije na dva mobitela i oba se ugase, ponovo ih palimo ono pokazuju <10%. Ženi pokazivao 4%... Srećom nisu nam bili potrebni, a imamo i one baterije za dopunjavanje, pa nije bilo ni blizu kritično, ali da se događa na dva moba istovremeno, na istom mjestu, to mi nikako nije jasno...
Mobiteli su oba ne starija od godinu dana. Z je kupljen nov u trgovini, moj nexus 6 je dobiven nov na garanciji.
Ima li netko sličnih iskustava?