View Single Post
Staro 12.12.2005., 00:20   #1
phelan
Premium

Datum registracije: Dec 2005
nadogradjujem pc, help

Pozdrav, brijem si pocet kupovati novi hardver, ali ne sve odjednom, nego "mic-po-mic" pa bih zamolio pomoc u koracima.

Sto se novaca tice, mogu kupovat skoro pa samo komad hardvera za pocetak, onda cijena i nije toliko bitna jer zelim za par mjeseci slozit dobru masinu.

Trenutno imam MBO Soltek 85ERV, CPU celerona na 1.70 ghz (socket 478), 256 MB RAM, HDD Maxtor 60GB P-ATA

Kuzite i sami da to treba sve izmjenit.
E ovako, posto mi najhitnije treba RAM, odustao sam od savjeta da kupim prvo neki procesor jer onda moram trazit neki koji maticna podrzava, pa tu onda dolazi i ram i ostalo (a nemam trenutno sada pare), tako da sam odlucio kao prvo uzeti Kingmaxov modul od 512 DDR 400 (na ovoj maticnoj ce raditi na 333 brijem).

Posto mi je i disk pri kraju, mislio sam nakon ram-a uzeti SATA disk koji bi onda na maticnu isao preko kontrolera jer brijem da maticna podrzava samo paralelno sucelje (koji kontroler i koji hdd od 200gb bi bili najbolji?).

Zatim ide ostatak - mbo, cpu i ostali hardver.

Dakle kao sto vidite, trebam naci najbolje rjesenje da uzmem RAM I HDD koji cu moci privremeno koristiti uz ovu konfiguraciju, a koji ce moci i na novu maticnu.

Sorry sto pisem ovako dugacak post, mogao sam to pitati i bilo koga, ali brijem da je lakse otipkati to, a nadam se da ce netko pomoci tako da znam otici i kupit.

Ma smao da se skrpam ova 2 mjeseca, a za MBO & ostatak je lako.

Tnx
phelan je offline   Reply With Quote