View Single Post
Staro 29.04.2018., 16:38   #168
lit
Premium
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: hr
Postovi: 973
Citiraj:
Autor Dambo Pregled postova
Nisam fizičar, ali nekakva zdrava logika mi govori da se ovdje mješaju pojmovi.
Kada je rig (rigovi) u zatvorenoj kutiji jeftinije je staviti jak ventilator na izlaz a na ulaz zraka otvore sa filterima za zrak nego ispred svakog riga nekoliko manjih ventilatora. Strujanje zraka preko kartica je jednako. I to je neupitno najbolje rješenje.
Ako je rig u otvorenom prostoru ventilator na izlazu baca veliku količinu zraka van, ali on se usisava iz širokog prostora i iz svih otvora u prostoru i samo manji dio svježeg zraka prelazi preko kartica. Tu je (po meni) bolje rig smjestiti uz izvor zraka i upuhivati zrak na rigove. Strujanje zraka je usmjereno, a topli zrak iza riga rasprši se u široki prostor što je nevažno za hlađanje. Kod mene dio toplog zraka izlazi na druga vrata, dio na odzračnike na krovu dio kroz sitne otvore oko rogova krovišta. I to funkcionira za sada odlično. Jednom knauf pločom sam zatvorio jedan bok, drugi bok je zid i zrak koji upuhujem mora preko rigova. Na tavanu se suši veš pa vidim kako se ljulja od protoka zraka (a i brže se suši ).
Ako bi povukao paralelu sa autom, svi djelovi koji se moraju hladiti (kočnice, mašina) napravljeni su tako da je bitan direktan dotok vanjskog zraka, a nikome ne pada na pamet bušiti gepek zbog bolje cirkulacije.
To je logično i već sam pisao o tome, ali ovdje kad vidim kakve stvari ljudi govore a imaju novaca i imaju rigove a ne shvaćaju ali stvarno osnove ne blockchain-a nego zraka, vjetra.... Pa ona rasprava o ventilatoru da ne uzima zrak... ajme meni kad vidim takve rasprave mene bi bilo sram da sam odrasla osoba i da to govorim.
Ko i oni sa ravnom zemljom.

I onda mi se uopće ne da komentirati to, nego čitam sa OMG izrazima na licu.
lit je offline   Reply With Quote