Stigla Varmilo VA88 i samo da podjelim par dojmova. Kad sam ju gledao na Candykeysu nisu imali brown switcheve s ISO layoutom u nijednom setu kapica osim CMYK-a i RGB-a što znači da je svaki od modifikatora (shift, win, ctrl, alt) imao svoju boju. To mi je bilo malo previše pa sam frknuo poruku Candykeysu supportu jel mogu set kapica nabavit u drugoj boji. Na kraju se ispostavilo da se ti CMYK modifikatori dobiju kao bonus uz standardne sive (bijelo-siva kombinacija). Majstori inače odgovaraju u roku 5 minuta. Reko jebeno i naručio ju. Stiglo je u roku 36 sati u ZG DHL-om iz Njemačke, ali to je bio petak popodne i HP nije dostavio do ponedjeljka. Kutija i ambalaža odmah pokazuju da te čeka nešto kvalitetno unutra, sastrane je bio set sivih modfikatora, keycap puller, lijepo složen mini USB kabel zamotan s čičkom.
Sama tipkovnica je teška, čvrsta, ne uvija se. Kučište nije visoko kao kod Tade. Kapice su jako kvalitetne, deblji PBT i prvi dojam je bio da imaju gore powder coating. Što je najbolje ovi CMYK modifikatori izgledaju 5x bolje uživo ali sam ih odmah zamjenio. Tada inače ima slične ovakve kapice.
E sad ovo je zanimljiva stvar, tipkovnica, odnosno switchevi zvuči skroz drukčije od Tade i G610 sa smeđim switchevima. Zvuk je dublji, prigušeniji. Tada je imala visoko šuplje kućište, a G610 vjerojatno dosta tanko pa je zvuk dosta rezonirao. Ono što mogu reći definitivno da su Gateron brown ipak bolji od Cherry MX, i to ne zbog toga što su "uglađeniji" nego je ona taktilnost ipak malo izraženija. Nije veliki problem, ne znam jel Varmilo uopće ugrađuje išta drugo osim Cherrya ali bilo bi zanimljivo vidjet kakva bi tipkovnica bila s Gateronom.
Osvjetljenje je OK, bijelo, kapice nisu prozirne pa se vidi samo okolo, što mi je ok. Ima 4 nivoa osvjetljenja i ugašeno, nikakvi efekti.
Eto, na kraju stvarno zadovoljan. Samo da me drži da ju uskoro ne zamijenim za nešto novo i divlje

.
Btw, sad mi se čini da je Tada68 s kbdfans uz svu ponudu raznih tipkovnica tog formata za 99$ je pravi value for money (PBT kapice, različiti switchevi na izbor, ISO verzija). I inače, one koje možda zanima bluetooth i mogu živjet s 60% tipkovnicom (ili bi probali prvu mehulju), Anne Pro je sada snižena na 61$ na AliExpressu.
Sent from my Pixel 2 using Tapatalk