Tema: Iskon
View Single Post
Staro 26.04.2018., 22:37   #4892
karabaja
The Zappa
 
karabaja's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2006
Lokacija: Zagreb
Postovi: 592
Dvije godine, skoro, slova nisam napisao u ovoj temi. Jedne nedjelje uvečer počela je pucati veza. Svakih deset minuta.
Standardna procedura: posjet tehničara, pa prebacivanje krivnje na T-com uz standardne floskule za korisnike: "ispeglati vezu", "pročistiti paricu", bla-bla-truć od pet dana. Fin kakav jesam, nisam navaljivao niti zivkao stalno. Nije bilo ni potrebe. Iskonovci su mene promptno zvali. Usput su mi, u jednom od izvještaja s podrške, kazali kako postoji i drastično bliža centrala na koju bi me mogli prebaciti. Taman krenem s radovanjem, kad, jok! Oni su vezu stabilizirali spuštanjem za još 6-7 megabita. Jer, jbg, pet klikova mišem je očito lakše nego prebaciti na bližu centralu. Nagađam da ovo potonje iziskuje i fizički dolazak do centrale i konkretan rad sa žicama i tako to.
Pitao za optiku. Zgrada preko puta ceste (50 metara dalje) je ima, moja ne može. To je takav poredak u svemiru. Nema smisla da se propitkuje.
Edit: Veza je, u okviru te udaljenosti od centrale lijepo radila dvije, dvije i pol godine ili koliko već ima da sam i ovu liniju prebacio na Iskon. Nešto se akutno dogodilo. Nije da su me jučer ukopčali pa rekli: e, prc, stari, to ti je tak, bolje ne može. Mislim, nije linija mlijeko da se pokvari u pet dana i, sad, kao, to je tako. Ne valjaju žice.

Zadnje izmijenjeno od: karabaja. 26.04.2018. u 22:51.
karabaja je offline   Reply With Quote