Tema: Automobili
View Single Post
Staro 26.04.2018., 00:54   #36081
jopis
gadget freak
Moj komp

jopis's Avatar

Datum registracije: Oct 2009
Citiraj:
Autor Bubba Pregled postova
Vidim da se mozda nisam najbolje izrazio - rega je do 7. mjeseca ove godine, a ja zelim registrirati auto u 4. mjesecu ove godine (tj. u sljedecih nekoliko dana).

Jel to ide ikako?
Kompliciraš bezveze, imho, ali ako te već volja bacit 3 mj. rege iz ne znam kojeg razloga jer regu možeš produžit unutar mjesec dana do isteka bilo gdje u RH, ako si negdje na moru ili slično, ali da ti odgovorim na konkretno pitanje.
Odi na tehnički (sad po novom od nedavno, inače se išlo u mup), odjavi auto, smisli neku kreativnu laž tj razlog odjave jer će te to pitati, tj navodi se u odjavni list razlog odjave vozila. Možeš ako te volja tražit povrat neiskorištenog dijela premije od police AO i povrat cestarine za tih 3mj u upravi za ceste.
Ako želiš bit 100% legalan izvadi si probe ili vidi ako ti je normalan lik na tehničkom zanemari ovaj dio s probom i radi daljnju proceduru isti dan, inače preporuka je ić drugi dan u nastavak ove egzibicije (vjerovao ili ne, imao sam čak 2 takva pacijenta u 15god rada u osiguranju kraj tehničkog).
Slijedeći korak ti je otić u osiguranje gdje radiš police, napraviti novu policu (onu si jučer otkazao i tražio povrat premije (za to ti trebaju odjavljeni dokumenti s tehničkog, tj prometna i originali police i zelene karte)), sa današnjim datumom, te s tom policom i odjavljenom prometnom ideš na tehnički (ako ne želiš da ti se smiju, odi na drugi stp, osim ako misliš tablice stavit na čuvanje, to sam zaboravio ranije napomenuti, to biraš odmah prilikom odjave vozila, da li tablice idu na čuvanje ili uništavanje), i normalno pristupaš registraciji vozila i tehničkom pregledu ispočetka, dakle, plaćaš cjelokupan trošak osiguranja i registracije sada a ne u 7om mjesecu, i taj datum kojeg si išao na regu bit će ti od sad pa ubuduće istek registracije koja traje 365/godinu dana inače.
Valjda sam ti pomogao, nisam baš za ove litanije, lakše mi to objasnit uživo neg sve pisat.