Citiraj:
Autor Bl@de
Pa to je bar vrlo jednostavno ako vidis cijelu sliku. Altovi su narasli neki i preko 2x u ovom runu. ovoj bulltrap je bio odlicno izveden jer se u pocetku odmah rijesio swingtradera jer su svi ocekivali pullback koji se nikad nije dogodio. što je još jedan od elemenata dobre navlakuše koja možda još nije gotova. ovaj run su se odlucili za napuhat altove i onda je logicno da ce ih prve onda pocet prodavat jer su ih i oni sami i napumali i sad beru vrhnje. Ako si sa ciljem necemu dizao cijenu onda naravno da neces dopustit drugima da ti prodaju visoko nego ih ostavih kratkih rukava. Opet kazem to je ista bagra muljatora i osisat ce sve sto mogu. Isti ti koji su sad napuhali BTC napuhali su i ALT-ove i naravno da znaju do koliko ce ici BTC i kad se trebaju pocet rjesavat altova.
Moras u glavi promjeniti mindset da ovo nije slobodno samoregulirajuće tržiste nego trziste manipulatora i muljatora koji ce nas sve vozat kako njim u kojem trenutku pase, a zaradit se mozse samo ako dobro predvidis jer ovo sad pogotovo u bearu nema vise nikakve veze sa logikom i zdravim razumom a pogotovo tehničkom analizom.
|
Razumijem i slažem se da je BTC manipulirano tržište, samo, kako najbolje predvidjeti manipulacije i nešto zaraditi. Ja sam realno daleko prerano izašao u ovom ciklusu u fiat. Da nisam ništa dirao bio bih 50+%, ali sam iz straha / neznanja izašao prerano na 15+%. Svakako sam zadovoljan s dobitkom, ali gledam kako bolje razumjeti i sljedeći puta izvući nekoliko postotaka više.
Pod pullback misliš na pullback altova ili BTC-a?
BTC je imao samo jedan "mini" pullback od 500$ 16.4., ostali su svi bili daleko manji. XRP se je vratio s 11000 na nešto ispod 10000, dakle cca 10%, ali nikada nije ponovno skočio nazad usprkos očekivanjima.
ICX vjerujem da hoće iz razloga što je 30.4. mainnet launch pa će vjerovatno biti pump and dump kroz dan/dva.
Citiraj:
Autor RaneZ
Blue, kad btc takne 350$, znat ceš! 
|
Ne znam jel bi se usudio baš prognozirati 350$.
Vidio sam razne najave, većinu njih za dno od 4800$. Uspoređujući grafove iz 2014 i početka 2015 s današnjima, ja sam došao do dna od 2800-3150$.
Ne kažem da će tako i biti ili da će uopće biti dna, to znaju samo proizvođači grafova.
Inače, baš sa se nasmijao na blog post Kraken tržnice od neki dan:
https://blog.kraken.com/post/1561/kr...on-regulation/
Evo citat koji potvrđuje Bl@de razmišljanja:
Citiraj:
The lack of education is also reflected in our obsession with curtailing market “manipulation”, which is a euphemism for mind control. You see, people here in the United States still make trades according to ancient, sacred line formations which appear on the charts. Thought by some to be trading signals from the gods, it is now known that some humans actually possess the ability to create these lines.
|