View Single Post
Staro 23.04.2018., 22:19   #823
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor zalman1 Pregled postova
Tko će procjeniti što vrijedi 100 kn, a što 50?
Ne može ništa imati apsolutnu cijenu, pogotovo ne u IT-u, zašto ne bi netko naplatio 50 kn manje od drugog?
Ako on tu vidi svoju zaradu ne znam u čemu je problem.
Kao što si sam napisao, netko će instalaciju Windowsa napravit za 50 kn. A znam da vulkanizer neće zamijenit gume na autu ispod 90 kn.

Citiraj:
Autor zalman1 Pregled postova
Previše se generalizira i razbacuje ciframa, niti svi mehaničari uzimaju istu cifru, niti će naplatiti za svaki posao 200 kn/sat.
Naplatiti će ono što on smatra da je njemu težak i naporan posao i ima potpuno pravo na to.
Baš kao što ti imaš pravo otići kod drugog mehaničara koji će to napraviti u pola cijene.
Ima vrhunskih mehaničara koji su poznati po kvalitetnom radu ali i visokim cijenama, oni imaju svoju klijentelu, ima i onih drugih majstora koji su jeftini i "kvalitetni".

Stvarno ne razumijem poantu kukanja oko tih cijena, pa nisu IT serviseri članovi neke komore pa se moraju svi držati istih pravila i cijena.
Svatko radi za sebe i neka naplaćuje onoliko koliko smatra da njegovo znanje vrijedi, a da on opet ima zaradu.
Opet ću istaknut, kao što si i sam primijetio, netko će instalirat Windowse za 50 kn a time obezvrjeđuje tuđi posao. A ako vulkanizer uzima 90 kn za zamjenu guma na autu, nećeš čuti da netko drugi to radi za 50 kn.
Samo za primjer, svojedobno su klinci u Corelu radili "grafičku pripremu" za siću, trajalo je jedno godinu i pol do dvije dok se tržište nije osvjestilo i očistilo od toga, naručitelji su dobijali lošu i nekvalitetnu pripremu a klinci siću. Nakon nekog vremena naručitelji više nisu htjeli pripremu za siću jer su radije platili 100 kn umjesto 50 pa da dobiju ono što treba. Nadam se da će i IT tržište doći na takav nivo.
Sinac je offline