View Single Post
Staro 23.04.2018., 19:51   #811
Sinac
...samo te gledam...
Moj komp

Sinac's Avatar

Datum registracije: Mar 2007
Citiraj:
Autor zalman1 Pregled postova
Za 99% mušterija (običnih korisnika) to je dovoljno, oni koje hoće nešto kompleksnije, unajmit će pravu firmu i pošteno platiti.
Stvarno ne vidim smisla uspoređivat dizanje krekiranih windowsa ili zamjenu neke komponente - sa nekim drugim poslom, tipa auto mehaničar.
Mehaničar se naradi ko crnac, uložio je masu para u opremu i radnju i ne može raditi na crnjaka.
Da se mogu windowsi dizat za 500 kn ja bi evo odma dao otkaz i radio samo to. Ajmo se dovest u realnost.

Šta sam fulao i šta tebi nije jasno u cijenama? Napiši konkretan post umjesto da samo podbadaš s nekim glupostima, a ništa ne kažeš.
Popravljaj si auto sam ako ti je puno davati njemu, ne znam u čemu je problem.
Ne računaš da je znanje potrebno za "instalirat Windowse" isto tako potrebno steći, tu ne mislim na one koji uštekaju USB stick i klikaju Next>Next... dok Windowsi nisu instalirani već na one koji ipak znaju poklikat i bitne opcije te instalirati sve one "glupave" programčiće koji daju punu funkcionalnost Windowsima (7zip, CDburnerXP...). I za takve i slične stvari ne kupuješ znanje kao što će netko kupiti alat i reći "ja sam majstor". Zato postoji i razlika između "majstora" i "stručnjaka". Samo da spomenem, desilo mi se hrpu puta da dođem negdje na neku intervenciju i riješim nešto za 15 minuta i čujem kako je "majstor" prije mene rješvao 3 sata i to očito bezuspješno. Tako da i moja intervencija od 15 minuta vrijedi više od nečijih 3 sata rada ali u tih 15 minuta mog rada dolazi do izražaja svo znanje i iskustvo koje sam stekao. Ovo ti pišem ne zato da se hvalim već da stekneš osjećaj zašto netko ne radi za kikiriki...
Sinac je offline