View Single Post
Staro 18.04.2018., 19:35   #3047
Kristijan1
Premium
Moj komp

Kristijan1's Avatar

Datum registracije: Jun 2006
Kolege trebao bih vašu pomoć u vidu savjeta u svezi reklamacije matične ploče BIOSTAR Hi-Fi Z87X 3D, Intel Z87, DDR3 .
Matična ploča je neispravna i predao sam je 11.04.2018. u poslovnicu u Osijeku na reklamaciju .

Datum
11.4.2018

Opis kvara
- ne radi PCI-e port, isprobano s više grafičkih kartica - predano u originalnoj ambalaži sa manualima te prodajnim artiklima koji dolaze uz ploču

Opis servisa
Testirano servisnim komponentama. Matična ploča ima fizički oštećene pinove na utoru za procesor te ogrebotine po vodovima-evidentirano. Temeljem oštećenja na uređaju se gubi jamstvo te zamjena unutar jamstva nije moguća.

Prije nego sam matičnu predao od djelatnika koji je zaprimao istu , tražio sam da se matična ploča poslika , to je bila praksa u Linksu prilikom preuzimanja robe na reklamaciju .
Rekao je da to više ne rade i da se roba slika u servisu .

Poučen neugodnim iskustvima kolega sa PCekspert foruma koje sam pročitao , a konkretno vezano za savijene pinove na utoru za procesor i reklamacije ....
Poslikao sam pred djelatnikom i u pratnji još jedne osobe kao svjedoka UTOR ZA PROCESOR na slikama nema traga oštečenju niti savijenim pinovima .
Nakon slikanja stavio sam zaštitu na utor za procesor i matičnu ploču vratio u njezinu original vrećicu pa u kutiju .
Danas su me zvali iz Linksa (18.04.2018.) i tvrde da mi odbijaju garanciju jer je socket oštećen .

Otišao sam do Osijeka i utvrdio na moje veliko iznenađenje da su pinovi savijeni .
Odbio sam zaprimiti takvu matičnu ploču nazad jer je nisam tako predao i nisam napravio oštećenje na istoj .

Dali je Links pao na tako niske grane da se služe ovakvim metodama jer je nemoguće da je oštećenje nastalo u transportu .

Koje sljedeće korake da poduzmem ?!

Unaprijed hvala na savjetima i pomoći .

Zadnje izmijenjeno od: Kristijan1. 18.04.2018. u 19:41.
Kristijan1 je offline   Reply With Quote