View Single Post
Staro 16.04.2018., 21:48   #290
ThorSteiner
Registered User
Moj komp

ThorSteiner's Avatar

Datum registracije: Apr 2018
Citiraj:
Autor Mate22 Pregled postova
Oni moraju samo osigurat da do tvoje zgrade kablovi su u redu znači ako je problem van zgrade do tog FTTC ormara oni to moraju popravit i rješavat ako slučajno bude neki problem. Ali za svoje kućne instalacije moraš zvat električara da ti to malo sredi,neznam za preko tavana možda bi nekako i moglo moraš njihove tehničare to pitat ti bi baš htio da ti nova parica prek tavana ide do tog fttc.Neznam stvarno ali zašto prvo ipak neprovjeriš kakvu ta tvoja kako kažeš loša parica ima propusnost prema tom fttc ormaru šta kažeš da ti je u blizini.Znači traži prije nego išta potpišeš ugovor sa njima da ti prvo provjere instalacije i propusnost ja osobno smatram da ti je to najpametnije.
pa ne znam ja dal je loša ili nije, možda i nije loša nemam pojma, za sad nisam imao problema s linijom, a stari je stvarno kretenski to sve radio, meni nije jasno da on to nije ozbiljnije shvaćao tu teleinfrastrukturu, i dozvolio je ovom da radi što ga volja.

no kažem, ako meni bude išla brzina 50/10 neću ja ništa na tavan provlačit, to govorim ako teoretski ne budem u stanju povuć te brzine u budućnosti, ne govorim da nisam to u stanju jer nemam pojma, prvo mi tehničari moraju doć, ali oni kažu da ne znaju još koliko točno mogu imat brzinu da moraju tehničari sve prvo ispitat. pa je mene zanimalo ako oni ne mogu to riješit vani, da ja provučem ganc novu liniju na tavan pa od tavana ja lako sebi spojim na 2 kat, kužiš? oni kažu da se prvo mora podnest zahtjev, pa u roku 14 dana, valjda tehničari dođu u tom roku oni izmjere što mogu i onda mogu povuć zahtjev ako nisam zadovoljan, ali tehničari ne idu na teren prije zahtjeva, T šrot se za sebe pobrinuo.

ali neću to radit naravno, ako mogu 50/10 možda i 100mbs u budućnosti, ako to bude moguće šta će mi ? dakle govorim hipotetski ako to ne budem u stanju.

Citiraj:
Autor animATrIx Pregled postova
Tehnicari ti ne diraju kucnu instalaciju, jedino mogu prepraviti spojeve i skinuti paralelku ako imas u stanu. Parica je par zica unutar glavnog kabela koji dolazi do tvog stana i ostalih susjeda. Zavrsava na kutiji unutar zgrade, dalje ide kucna instalacija koja nije u vlasnistvu HT-a

ovo je privatna kuća kod mene, dakle kažem što je problem, problem je što je ovaj koji je radio to sve napravio usrano, da se ne mogu te stare linije baš previše mrdat, jedino ako baš treba na tom otvoru u prizemlju i na liniji kod mene u stanu dakle utičnici, ostalo nešto mrdat nema smisla jer kažem sve je zgusnuto toliko da će bilo kakvo čupanje i natezanje završit kobno za više manje sve linije.

ako je parica nešto što dolazi vanjskim putem, onda ne bi smjelo biti problema. iako meni ta linija ide kroz vanjsku cijevu uza zid s susjedom, a valjda oni znaju šta i kako bez da ne naprave neki problem, kada govorimo o tom vanjskom djelu, ali unutarnji je problem daleko veći jer je sve previše nagurano. pa svako pomjeranje tih linija meni zna prekinut vezu, dok se ne dira sve je dobro. pijana posla.

kakve ti instalacije imaš, mislim imaš starije 20-30 godina ili su novijeg datuma ? vidim da imaš odlične brzine, zato pitam.

Zadnje izmijenjeno od: ThorSteiner. 16.04.2018. u 21:59.
ThorSteiner je offline   Reply With Quote