View Single Post
Staro 11.12.2005., 00:11   #11
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Originally posted by Jango Fett Pred tim čudovištem, ako gledamo na dizajn i kvalitetu konstrukcije, materijala i završne obrade, mogu se sakriti Krell, Gryphon i Mark Levnison (sa naravno velikim respektom prema tim firmama).
Hm, vidim volis Sony i slazem se da je ES serija iznimna i nadomak do mene stoji ES DAT sa mahagonij stranicama koje su svaka teska kao jedan DVD drive, ali malo si ga ipak izasao iz okvira sa ovom obzervacijom kako se opisani ameri mogu sakriti.

Kad se radi o celiku i metalu jedna zemlja caruje, sa njim ratuje sa njim sankcije dobiva od EU-a jer im nitko nemore konkurirati

Krell i ML maske se mjere sa centimetrima !

Samo noseca donja ploca je deblja od prednje maske i od naj debljeg ES Receivera. Govorimo o naj preciznijem brusenom metalu koji ima takav finish da se vojni standardi spustaju ispod ovoga. Kao sto je svakom vlasniku PSU-a drago osjetiti tezinu u ruci svog napajanja, tako i u High-End-u postoji pravilo onaj koji je dovoljno lud (financijski) praviti i sam daljinski upravljac od cistog metala - tome je i sam uredjaj za stepenicu od drugih

ML, Krell, Wadia, Rowland jedino i rade daljinske od cistog metala!

Dok esteta medju estetama Jeff Rowland radi vjerovatno naj kvalitetnije obradjena kucista u svijetu :

, ,

Takvu obradu nisam do sad mogao usporediti ni sa cim, eventualno sa FM Acoustics, ali njihova cijena mi je posebno mucna pa ih ne volim ni spominjati

Rowlandove zlatne povrsine osim sto su monumentalne nisu ni komplicirane za odrzavati dok su srebreni modeli zivi uzas.

To je toliko ispolirana povrsina da ju jednostavno ne smijes ni pipnuti ili packe ostaje neminovno :

Dok ML i Krell su doista kvalitetom iznad ES, sto je sasvim razumljivo jer njima je to konstanta za svaki model koji isporuce, dok je Sony-u samo jedna od proizvodnih linija. Njima je to manufakturna svakodnevnica.

, , ,

Govorim o centimetrima debelim maskama gdje tezina i naj lakseg optickog uredjaja pocinje sa brojkom koju si spomenuo.

Inace Sony je imao u 80-ima jos visu klasu koja se zvala DAS. Toliko je bila selektirana da se prodavala u micro malim serijama.

Legendarni DA-S1/P1 (DAC/Transp.) je jedan od najtrazenijih Sony egzota ikad. Posebno nakon poznate reklame u casopisima klasicne glazbe gjde je Herbert von Karajan i Bernstein upravo prozvao ga najboljim zvucecim digitalnim reproduktorom ikad.

Nemam pri ruci prospekt, pa kad ga nadjem bacit cu da to vidis.

Denon isto ima zastrasujucu seriju koju nije slucajno isto zvao DAS, jasno i Technics je napravio svoj duo DAC/Transp.

Nadam se da tvoj prijatelj, vlasnik ovog krasnog front loader-a nije poznati lik sa Plavog koji cesto pri prodaji audio opreme naglasava njihovu tezinu ?

Ljubitelji Pioneera svakako pogledajte i manje poznatu stranu ovog velikana : Pioneer Elite, Pioneer cak ima i vise audiofilskih modela od Sony-a no danas oba ipak sa novim serijama plove na rubu High-End-a i Hi-Fi-a (Receiveri i integrirci)
Visage je offline   Reply With Quote