View Single Post
Staro 16.04.2018., 09:41   #4219
ZMAJ
Premium

Datum registracije: Jan 2003
Ne znam jel sam stavio ovaj post u dobru temu... cilj mi je konfa za 5000-6000kn (ili manje ako bi kupio polovno).

Ugl. treba mi konfa za radit neke simulacije na jednom programu. Procesor je najbitniji, program može koristiti sve jezgre ali recimo 2 jezgre na 4000mhz će biti brže nego 4 na 2000. Hyperthreading ubrzava 15-20%.
Komp će raditi cijelu noć i veći dio dana.
Nebi htio da je cooler glasan.

Prvo sam mislio ići na i7-8700k konfu, ali po računici to ispada 7000kn+ pa sad razmišljam da bi rađe neki best buy (vjerojatno i5-8600k ili ryzen 5 1600?). Konfu planiram prodati kroz par mjeseci jer ću kupiti laptop sa i7-8750h (no oni vj neće tolko brzo, a ovi što su trenutno u ponudi su mi preskupi (jer želim i 4k ekran)).

Koji je vaš prijedlog? Ako ću uspjet prodati i7-8700k za dobru cijenu, možda bi ga uzeo.
Ako ću polovno, koje procesore da gledam?

Ostatak konfe:

- 16gb (brzina nije bitna)
- SSD (možda bi ga zadržao te ugradio u laptop koji ću kupit.. u tom slučaju je bitna brzina)
- grafičku nebi kupio tako da mi je bitna integrirana (po mogućnosti da može izbacit 2560x1440)
- WIFI mi treba također
- kućište whatever, glavno da nije skupo i da nema previše ventilatora zbog buke, a opet da hlađenje bude ok
- cooler da nije preglasan jer će mi komp biti u sobi u kojoj spavam
ZMAJ je offline   Reply With Quote