The Exiled, Gigi1
Dobar proizvod je dobar proizvod, neovisno o imenu, te će se dobro prodavati. Eto baš je jedan kolega uzeo pc za rendering ovih dana (ograničenog budžeta). Naravno prvo je malo istraživao, ja sam mu predložio sa i5 8400 jer mu je bio best buy za taj budžet u shopu u kojem sam mu ja predlagao. Kad je ispalo da mora biti hg spot (da si rješi neki popust), ja mu predložim sa R5 1600 umjesto i5 8400. Kaže on - ali svi koriste intel za rendering. Reko jbga bajo, i5 je bolji za gaming, ali u hg spotu ti je R5 300kn jeftiniji + bolji za rendering, a ti kako hoćeš. Ali kaže on, ja bih to i nadograđivao - reko e tu si tek u kurtzu sa intelom, te da se vodi logikom, novčanikom, a ne brandovima. Nije odmah kupovao, nego se i dalje raspitivao. Uvjerio se tek kad je otišao do nekog kolege inžinjera projektanta koji je uzeo "nekog ryzena od 12 000 kn za posao" u pc od 28 000kn (malo mi je to preskupo i za najjačeg threadrippera, al ajd, ima shopova sa masnom maržom, valjda nije epyc). Drugi kolega koji dosta prati scenu mu je potvrdio da je AM4 perspektivniji socket. Dakle kad nešto valja onda se prodaje samo od sebe, kad se kupuje ipak se malo informira... Dobar proizvod sam sebe prodaje, nikog nije ime naružilo
Ovi debili što bi neku gpu kupili
samo zato što se cooler zove "msi gaming" ili kad bi samo ime bilo odlučujuća prevaga za kupovinu nečega - takvi ionako ne kupuju AMD, tako da oni tu ništa ne gube. Kažem, nek amd samo ibaci dobre gpu, nek navi ne troši 50%+ više od nvidije, neki ima odličan price/performance omjer, feature i sl. i prodavat će se i kao "asus arez". Dobar cooler je dobar cooler, brojke ne lažu. Čak si može stvoriti i ime kao takav ako budu dobre