Tema: Iskon
View Single Post
Staro 15.04.2018., 15:34   #4883
Stipest
Registered User
 
Stipest's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: Split
Postovi: 2,015
Citiraj:
Autor simpleplan Pregled postova
Imam kuću u manjem dalmatinskom mjestu i do sada sam imao Optimu koja mi nije mogla isporučit više od 4 mbit, odlučio sam tražiti nešto drugo i telefonski agent koji mi nudi Iskon se kune da sam u njihovoj ''narančastoj'' zoni, što znači da ću sigurno imati 20 Mbit. Na pitanja zašto mi je onda Optima kao dio iste grupacije davala samo 4, rekao je da je Optima loša firma

E sad, kako se ja mogu zaštiti s obzirom da bi to bio ugovor na 4 sezone (6 mjeseci bih pauzirao dvogodišnji ugovor svake godine), koja je procedura za raskid ako to ne isporučuju, kakvi su što se toga tiče?
Svi operateri su dužni isporućiti 70 % ugovorene brzine. U tvom slučaju to je 14 Mbit/s. Ako to nemaš imaš pravo na raskid bez ikakvih penala. S ovim dokazuješ kolika ti je brzina :
https://www.hakom.hr/default.aspx?id=1144

Ima još jedan način da budeš siguran. Svi ugovori dogovoreni telefonski se mogu raskinuti bez obrazloženja i ikakvih penala u roku od 14 dana. Evo c/p iz jednog tako sklopljenog ugovora:

''Obzirom da ste pretplatnički ugovor sklopili putem sredstava daljinske komunikacije, sukladno članku 72. Zakona o zaštiti potrošača, imate pravo na jednostrani raskid ugovora u roku
od 14 dana od primitka ove potvrde o sklopljenom ugovoru. ''
Stipest je offline   Reply With Quote