View Single Post
Staro 15.04.2018., 14:06   #4760
Disco
Prvoklasni Krkan
Moj komp

Disco's Avatar

Datum registracije: Jan 2006
Pozdrav ekipa.

Već dosta dugo koristim doma 2 Tvix N1 media playera i stvarno sam super zadovoljan sa njima. Ima nekih nedostataka, tipa da sa daljinskim treba ciljat točno prem IR na playeru i to da se neki put kada se klikne na nepodržani format, player ili zagblokira ili samo ugasi.

E sada, codeci su uznapredovali i ovo čudo me sad već pomalo počelo zezat, ili moram prekodirat u handbrake pa to neki put uspije a neki ne, ili ponovo skinut X verzija nekog videa da vidim koji će mi radit ispravno. Neki h264 videi se ubrzaju nakon pauze ili stopiranja pa nastavljanja i više se ne vrate u nromalu, neki uopće ne rade, a kod većine animea ugrađeni SSA titlovi se malo vide pa malo ne(ovo se da riješit exportiranjem titlova pa pretvaranje u SRT).
Ugl. meni je dosta toga stalnog prekodiravanja i slično.

E sada u spavaćoj sobi koristim CRT telku, odličan ekran od 100hz i ja sam zadvoljan jer na njoj mogu gledat i nešto prastaro i lošije kvalitete (npr trenutno TVrip života na sjeveru) i sve izgledao odlično.
Tako da mi je bitno da player mogu spojit na tu telku.
Bitno mi je da pamti gdje sam stao, a još bolje ako bi imao mogućnost bookmarak kao tvix (kad god gdje god i koliko god puta označite negdje u videu, player to pamti), ovo mi je zgodno jer ili ja ili cura zaspimo prije onog drugog pa mu puknemo bookmark da mođe sutra nastavit . Bitno mi je isto tako da podržava minimum audio formate kao taj Tvix (msilim da mu je top HD DTS), ne kao passtrough, nego da ih dekodira u stereo na telki. Intuitivan i jednostavan GUI. Koristim USB HDD pa mi mrežne funkcije nisu bitne.
I ne znam da li sam dobro skužio da noviji media playeri baš i ne podržavaju prastare codece tipa divx5 ili divx 3?

I za kraj, gledam malo Dune HD Solo Lite i čini mi se super, tu je i Popcorn Hour A500 koji su oba bazirani na sigmatekovim čipsetima i linuxu (pretpostavljam da je i ovaj moj Tvix), ali uskoro izlazi ili je već čak izašao i Dune HD PRO 4k koji je baziran na Realtek čipsetu i Androidu, ali je Dune ubacio i svoju linux verziju softwera.Ovaj Popcorn Hour navodno podržava puno više audio codeca.

Ima te li kakve preporuke u vezi ovih playera, te imaju li kakvih poznatih problema ?
Da li netko uopće ima Dune HD PRO 4K i kakvi su dojmovi?

Hvala.