View Single Post
Staro 15.04.2018., 07:53   #270
Mate22
Registered User
Moj komp

Mate22's Avatar

Datum registracije: Sep 2017
Citiraj:
Autor ThorSteiner Pregled postova
budem sutra slikao ovaj svoj ormarić ispod kuće, pa ti postavim fotku, ali gotovo sigurno je FTTC u pitanju, pa me zanima pošto imam stare instalacije u kući, a uvijek sam mislio da je potrebna optika optički kaebel za veće brzine, kako to da je moguće i bez mrdanja starih 30tak godina instalacija, postići tako velike brzine ?

neki ljudi kažu da i u zgradama starim 50tak godina, dakle s istim takvim kablovima tolikog vijeka postižu 100mbs, meni nije jasno kako je to moguće? da tako stari bakreni elementi, uspjevaju povuć takve brzine, i ono najvažnije imati stabilnu vezu bez pucanja ? jel zna tko, jesam se obratio na pravu adresu ?

sutra postaivm fotku tog FTTC-a, odnosno T.com-ovog. i čujem da je FTTP još bolji, da on garantira još veće i bolje brzine preko 100mbs ? ali ja mislim da mi nećemo imati FTTP ponudu sigurno još 5 možda i 10 godina. tako da FTTC se čini ko idealno riješenje za sad.

edit: evo slike.... https://www.flickr.com/photos/142875569@N07/40562070865/in/dateposted-public/

jel postoji šansa da ja dobijem nešto veći upload, ili je to sve fixno određeno po TURBO50 opciji ?

dakle uzeo bih MAX2 paket, i TURBO 50 internet, jel nekome veći uplod downolad od 50/10 tko ima tu opciju ?
Za sad ova TURBO+50 opcija je trenutno najveća opcija preko ovih FTTC ormara ali u vrlo bliskoj budućnosti postoji velika mogučnost da ponude veće vectoring brzine prek parice.I tek tad bi mogao dobit veći i download i upload ja bi po mojim parametrima bez problema mogao dobit 100/40Mbps kao u njemačkoj što daju preko tog vectoringa jer imam veliku propsnost linije prema fttc i vrlo dobre sve parametre parice zbog toga što sam unutar 50-70m od njega.
Mate22 je offline   Reply With Quote