View Single Post
Staro 11.04.2018., 10:50   #23
lord051
Premium

Datum registracije: Apr 2005
Citiraj:
Autor Kristijan_7 Pregled postova
A ak ti trebaju noge sa te strane onda nema ni smisla, stavio sam tu element širine 20cm sa izvlačnom košarom (meni osobno obavezna stvar u kuhinji).
Da, bilo bi super, ali jednostavno nije izvedivo, trebam to sjedece mjesto, pa ne smijem "zatvorit" stol s te strane... a sta se tice izvlacnog elementa od 20, imam njega s druge strane, do zida.

Citiraj:
Što se tiče radne ploče, alternativa ti je isključivo debeli materijal (iveral 18, 19 pa čak i 25 nisu dovoljni bez konstantne podloge), neznam koliki ti je prevjes ali ti mogu gotovo sa sigurnošću garantirati da nije dovoljno mali da će se to držati ravnim bez nekakvog ojačanja. Znači ili metalna ukruta ispod ploče ili kontra konstrukcija koja će sprečavati uvijanje (zamisli usku ukrutu izrezanu od istog materijala kao ploča, ali montiranu pod 90° na ploču i povezanu bočno na element te sa druge strane nekako na noge).
Ljepljene ploče od masiva su nešto jače, ali će ti se svejedno izvjesiti na sredini bez ojačanja, osim ako se radi o zbilja kratkom prevjesu.
Ako nemaš alata ili nebi dao nekom stolaru da ti sve skroji, preporučam ti da odeš do ikea-e, imaju dosta dobre korpuse i zapravo jako dobar okov, sve rupe su ti pripremljene i nemaš prekrajanja. Imaju i varijante podesivih nogu koju možeš staviti onda sa kontra strane ladičara:

https://www.ikea.com/hr/hr/catalog/products/10264302/
Ploca ce sigurno biti 38mm, vec sam nasao manje vise sta zelim, i trebam. Dobra ideja za okomitu ukruti pod 90° na ploču ali necu ici to opcijom, jer zelim maximalno prostor ostaviti slobodnim jer s obzirom da je soba malena, ne zelim nikakva "zatvaranja" prostora, cilj mi je sto vise toga pustiti "otvoreno". Mozda se cini glupo, ali zaista u manjim prostorima to puno znaci i dobiva se drugaciji dojam. Znaci, ici cu na nekakvu celicnu ukrutu, samo moram smislit sto i kako ce biti dovoljno...

Ciljao sam na IKEA element, jer obisao sam manje vise sve prozivodjace i mogu reci da ono sta sam vidio od IKEA ne zaostaje ni najmanje za drugima (skupljima), sta se tice ovih nogu nisam to pogledao, sad mi je zao , izgleda mi zgodno, istrazit cu malo!!

Citiraj:
Radne ploče su im ok, 38 je dovoljno jako, imaju tanje - a ako ti ne odgovara jel trebaš deblje, elgrad ima uslugu ljepljenja i kantiranja iverala u više slojeva pa vidi sa njima...
Radne ploce od IKEA mi nisu bile dobre, ne svidjaju mi se uzorci/boje, ne uklapaju mi se, jedino sta mi je bilo prihvatljivo je puno drvo koje nude, ali to jos vazem dali uzeti ili ne uzeti puno drvo... za elgrad sam vec vidio, izracunao itd...

Citiraj:
A za ukrutu ploče možeš iskoristiti varijantu njihovog profila za zidnu montažu (ako ti ide do zida iskoristiš zid)...
ili kod bravara pa dati napraviti ukrutu od inox cijevi, da se sa jedne strane šerafi u bok ladičara, a sa druge strane da se noge šerafe u donji dio te ukrute, a na sve ide ploča, ili ti jednostavno čovjek napravi ukrutu i sa jedne strane pod 90° odmah i element "noge". Onda možeš gore staviti i tanku radnu ploču.
samo debela (38mm) ploca mi dolazi u obzir, tako da cu ic s gornjim rijesenjem...
lord051 je offline   Reply With Quote