Citiraj:
Originally posted by bartolbiz
Ak dat 25k Kn za JEDAN monitor, pa makar bio i LCD, nije glupo, onda stvarno neznam kaj je!
|
Nesto si krivo skuzio...Ovih 25k Kn se odnosi na 46" LCD (Samsung SM 460PN), a atha je mislio na 7500Kn za 24" Dell pa je to preuvelicao u 25k....Normalno da to vecina korisnika nece kupovati....
A za Apple sam ako nisi skuzio iz:
"...25k Kn se odnosi na dijagonalu ne na kvalitetu pogledaj cijenu Appleovih LCD-a te recenzije o njima na netu..."
htio reci da su uzasno skupi a to nicime ne opravdavaju. Naime, ima boljih LCD-a znatno jeftinijih.
Danas su 17" LCD-i od 1900-3000Kn a oni su po velicini zaslona ekvivalentni 19"CRT-ima,koji se (bolji modeli) jos drze od 1500Kn-2200Kn... Tako da je razlika u cijeni nekih 30%-45% u korist CRT-a, no i 19"LCD-e koji su po velicini zaslona ekvivalenti 21"CRT-ima se mogu naci od 2600Kn na vise... Sa prestankom proizvodnje budget CRT-a i jos masovnijom proizvodnjom LCD-a ocekuje se i njihov daljni pad cijene. A ljudi trose na razlicite stvari...ja si,recimo mogu priustiti neki bolji auto ali s obzirom na prirodu posla kojim se bavim ili ne bavim

u istom nebi proveo vise od 1h dnevno...pa cu si radije priustiti kakav LCD makar za vrhunske perfomanse za jedan 19"LCD morao platiti 4500KN, a ne 2700KN, jer ipak je to nesto u sta gledam puno vise sati na dan i znam da ce mi tako biti neusporedivo ugodnije raditi.