View Single Post
Staro 10.04.2018., 20:04   #21
bertone
Premium
Moj komp

bertone's Avatar

Datum registracije: Mar 2010
Citiraj:
Autor lord051 Pregled postova
to je jedna manja dnevna soba, pa je zamisljeno da je taj "komad" ujedno i radna ploha i stol...
Ideja korištenja je ok, no pusti mašti na volju pogotovo ako ćeš navedeni prostor i element u njemu koristiti na duže vrijeme... znam, financije su možda (najčešće) ograničavajući faktor no bolje je jednom uložiti više nego se poslije tući po glavi i popravljati ili nadograđivati jer ti je ukupni prostor ograničen veličinom no idemo dio po dio:

1. Ladice - ladice možeš uzeti u recimo Primi iz njihovog kuhinjskog programa (samo ladice bez pokrova, odnosno radne ploče, a njih sam naveo za primjer jer koriste kvalitetnu 19 mm ivericu) iz njihovog postojećeg programa koji ti se bojom najbolje slaže sa trenutnom kuhinjom (prema tvojim slikama ladice su okrenute prema kuhinji), a mogu ti ih napraviti i po mjeri no to ćeš platiti oko 30% skuplje
  2. Radna ploha - osobno bih bez obzira na cijenu išao na puno drvo umjesto iverice. Razlozi su što je kvalitetnije i najbitnije na drvo samo naneseš bajc u tonu koji želiš i gotovo, kod ploča od iverala moraš u cijenu uračunati i kantriranje (najbolje ABS trakama) pa onda razlika u cijeni i nije neka ako je uopće ima. Dodatno, te trake za kantriranje se prije ili kasnije oštete ili odlijepe, kod punog drveta toga nema.
  3. Zaštita radne plohe - se lako riješi najobičnijim staklom obrađenih rubova, a na njemu možeš mijesiti tijesto, djeca mogu crtati flomasterima, može se proliti i sok/pivo/kava, a održavanje se svodi na Arf špricko i papirnati ručnik
  4. Noge stola - noge stola ne bih kupovao gotove već bi ih sam napravio od dvije daske debljine do 2 cm, jedna širine 8-10 i druga 10-12 cm i visine koliko su visoke ladice. Dvije daske spojiš u L najobičnijim drvenim tiplima i ljepilom i ako imaš volje dodaš u svaku nogu i po dvije police za recimo boce, cvijet ili neki drugi ukrasni ili korisni predmet koji treba biti pri ruci kad si za stolom (imaš ispod teksta skicu na što mislim)
  5. Fiksiranje za zid - po meni nije potrebno jer je gore opisana konstrukcija svojom masom dovoljna da nikud to ne ide no ako se kasnije to pokaže krivo, lako kroz bočnu stranicu ladičara isti tiplima i šarafima pričvrstiš za zid.
  6. i zadnje - ono što bih obavezno u takvoj konfiguraciji "radnog stola za sve" napravio, je da dok je zid slobodan pozoveš električara podžbukno provedeš i izvučeš 4-5 strujnih utičnica na visini 10-ak cm od predviđene/očekivane visine radne plohe stola (vjeruj mi toga nikad nije dosta (mikser, blender, el. roštilj, punjač za mobitel, laptop i td.)

I da, obećana skica (jbg, ti programi za crtanje mi nikad nisu ležali, a sve kaj zamislim mi je najlakše i najbrže skicirati običnom olovkom na papiru ) ... uglavnom, ako su ti noge složene u L od 8+10 cm za petu osobu imaš širinu sa čela stola između nogu od 60 cm, ako su 10+12 cm onda imaš širinu od 56 cm što je dovoljno za bilo koji stolac/sjedenje.

EDIT: Sad sam vidio da sam zadnju nogu na skici nacrtao krivo okrenutu za 90 stupnjeva

PS. Ovaj stol za PC (desno od trosjeda na tvojoj slici sobe) je fiksni ili preklopni?

Zadnje izmijenjeno od: bertone. 11.04.2018. u 11:28.
bertone je offline   Reply With Quote