View Single Post
Staro 10.04.2018., 14:35   #319
srale7
Premium
Moj komp

srale7's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
-->
Zatvorio sam balkon, (orjentacija sjever) i sada bih slozio pod, koje ce vjerojatno biti parket u obliku laminata.
Na podu su pločice, koje su po zimi poprilično hladne, te ideja je da se pod sto bolje izolira, jer ce na balkonu biti jedan radijator spojen na centralno, znači bit ce grijan.

Za sad sve sto sam procitao, najsmislenije mi je na pločice staviti 2 cm Stirodur i na njega parket u obliku laminata. Volio bih da je pod sto stabilniji, odnosno volio bi izbjeć bilo kakvo fleksanje i neartikuliran zvukove poda

Jel ima netko iskustva sa ovakvim podovima i jel treba ici jos nesto osim styrodura i parketa? Odnosno jel treba Styrodur zaljepiti za pločice?

Vidio sam da majstori u ovakvim situacijama prije samog laminata stavljaju paronepropunu branu, ali mislim da za to nema potrebe kod mene jer ispod toga balkona je poslovni prostor, dosuse skladiste poslovnog prostora koje se ne grije, ali suma sumarum sa vlagom nemam problema na podu, odnosno ne vidim na koji bi način bilo kakva vlaga izbila iz poda.

Cijeli balkon ima tendenciju povecane vlage, jer je plafon betonska ploča a iznad je otvorena terasa, do sad se nije grijao i dolazilo je do kondenzacije na plafonu (toplinski most)

U konačnici bi to izgledalo ovako:

Keramičke pločice->ljepilo za termo izolaciju->styrodur 20mm->podloga za laminat->Laminat 14mm

Slika balkona:

http://abload.de/image.php?img=index8psxz.jpg

Generalni plan je sredit prvo pod, do zime i plafon jer je on najkritičniji (toplinski most) sto zbog gubitka topline, sto zbog kondenzacije vlage.

Unaprije hvala i LP

srale7 je offline   Reply With Quote