Bogtemazo, u što se pretvara ovaj thread. Gledam i divim se linkovima gdje se Mate uspoređuje sa Samsungom a u isto vrijeme video snimka izgleda "kao" da je na Mateu isključena optička stabilizacija jer ja to na svom Mate 10 Pro ne mogu ponoviti niti u vožnji na biciklu. Prepucavanja tipa Mate vs Samsung prevladavaju makar sad to više nisu niti usporedbe jer se po Huaweiu pljuje bez nekog realnog argumenta, neću ulaziti u reviewe gdje se uspoređuju 2 mobitela bez da sam vidim razliku. Za usporedbu ekrana samo bih spomenuo da je dovoljno imati razliku u svjetlini ekrana a dalje u kalibraciju boja niti neću ulaziti jer se svaki puta sjetim svojedobno ATI vs Nvidia grafičkih gdje su svi držali hvalospjeve kako ATI ima bolju sliku sve dok nisam određenim subjektima na licu mjesta prezentirao kako i Nvidia ima dobru sliku ako se poveća zasićenost boja (saturacija) i malo korigira Gamma. Tako da bez usporedbe pod istim uvjetima mogu svi pjevat svoju pjesmu a to može biti daleko od istine.
Za mene je presudno što mi baterija taje po 3 dana s čestim korištenjem, što su fotografije odlične i što je ekran dobar, to piše li Samsung, Huawei, Motorola ili nešto drugo, to mi je totalno nebitno.