Citiraj:
Originally posted by E.T.
@atha
-Ta cijena od 25k Kn se odnosi na dijagonalu ne na kvalitetu pogledaj cijenu Appleovih LCD-a te recenzije o njima na netu...
-LCD-i imaju puno veci kontrast i ostrinu od crt-a...
-LCD-i imaju idealnu geometriju ekrana- isto je crt-ima nedostizno
-CRT-i mogu prikazati veci raspon boja
-LCD-i pobuduju samo one piksele na kojima se slika mijenja -dakle nema konstatnog iscrtavanja-a ako gledas u tekst ili staticnu sliku neusporedivo su bolji (osim u bojama) od crt-a...
Ja trenutno pisem na crt-u, ali ne jos dugo jer kazem ti nakon rada na lcd-u jednostavno svi crt-i su mi odbojni-i primjecujem titranje slike (iscrtavanje)te mi isto prilicno smeta...
|
Ak dat 25k Kn za JEDAN monitor, pa makar bio i LCD, nije glupo, onda stvarno neznam kaj je! Povođenje za tehnološkim trendovima je bedasto, jer za godinu ili dvije cijena pada do jedne četvrtine. Taj mentalni sklop u glavi obicno imaju ljudi koji su iz određenih krajeva više nadmorske visine (NU!), a raspoznaješ ih po našem glavom gradu tako sto parkiraju svoje aute od po 100k eura ili više - NA CESTI, a istodobno su podstanari. O tom ti ja pričam. Pa nebi Apple-u dao za LCD monitor 25k Kn samo iz principa. Ljudi, to se ne isplati i to toliko ne vrijedi!