09.04.2018., 09:06
|
|
Premium
Datum registracije: Apr 2005
|
Citiraj:
Autor fanATIk
A čuj, pogotovo s pločom od 38 mm bit će soidne težine pa se neće sam tak micat. A bože moj, ako se i pomakne, vrati se lako nazad. No ako baš inzistiraš, kupiš 2 najjeftinija nosača elemenata (čelični L profil, ) i iznutra, u samom vrhu ladicara ga fiksiraš za zid. Ploča od 38 mm na rasponu od 140 cm mislim da se nebu uvijala. No ako želiš bit ziher, nacin s ljepljenjem provjereno radi.
|
Bog nekih stvari mi je dobro da to sve skupa cak i nije fiksirano na zid, ali
nekako sam ipak dojma da je ipak bolje da je fiksirano za zid, jer malo me brine i dali ce sam ladicar izdrazat tezinu ploce, jer ladicar ce glumiti "noge" s te jedne strane, pa me strah da ne bi sam ladicar popustio... s obzirom na to, mislim da cu ipak fiksirati cijelu stvar za zid, pa da se i tako ladicar "rastereti"...
Citiraj:
Autor bertone
Ove ljepljene daske ne trebaš puno obrađivati osim staviti zaštitni premaz drveta bajcanjem (ili lakirati, ali bajc je bolji). Jedina mana je što moraš kupiti cijelu ploču pa treba dobro izmjeriti da iz jedne ploče dobiješ što više sa minimumom resla, a ako nemaš alat za rezanje odrežu ti u dućanu na potrebne dimenzije.
Inače prije par mjeseci sam kupio materijal za radni stol u Bauhausu (par slika imaš ispod) i biti će gotov nadam se do kraja godine (jbg, spajam ga na tradicionalni japanski način tako da još učim tehniku, a i neke alate sam morao sam napraviti).
Ako se jednom odlučiš baviti se drvenim namještajem (kao hobi), u google ubaciš traditional japanese furniture making, nađeš tutorijale i za početak kreneš sa nekim mekanim drvetom 
|
sretno s ovim, ovo ce bit pun pogodak kad zavrsis!!! 
|
|
|