Citiraj:
Autor Froxie24
Ovo je najbolji primjer zašto je konkurencija bitna.
Kao recimo u mojem slučaju. Da VIP/Bnet nije izgradio svoju HFC infrastrukturu u mojem gradu HT ne bi nikad izgradio FTTC. Zato me vesele najave za uvođenje DOCSIS 3.1. koji će dovesti do brzina sličnih optici a to će prisiliti HT da u FTTC ormare uvede vectoring. No ako su vijesti o brzinama koje DOCSIS 3.1 dostiže na terenu istinite ni vectoring im neće biti dovoljan. 
|
A gle oni kad uvedu ubrzo taj docsis 3.1 imat će opet glupe upload brzine npr. nudit če 300Mbps download ali će zato upload bit na jedvite jade 25Mbps. Mislim na toliki download je to smiješno mali upload to će tek bit bolje kad u budučnosti uvedu taj punokrvni fullduplex koji će nudit simetrične brzine(npr.200/200Mbps) prek HFC mreže ali to neće doć još za 5-7 godina sigurno.A što se tiče vectoringa preko FTTC oni koji su unutar 300m a moguće i još malo dalje će moći imat naravno ako tcom ponudi vectoring brzine ko u njemačkoj brzine 100/40Mbps i kad bi tako bilo ja bi rađe ostao na takvoj brzini jer imam fttc vrlo blizu neg na ovoj 300/25Mbps prek HFC.Jer ova brzina ako bi mi bila ponuđena prek vectoringa na 17a profilu 100/40Mbps bez razmišljanja bi to uzeo najviše zbog boljeg uploada neg na HFC docsis 3.1. Jedino če taj full-duplex docsis izmjenit stvari što se tiče lošeg uploada prek HFC mreže.